ΑρχικήΠολιτικήΤσίπρας για δημογραφικό: Δε λύνεται χωρίς ενσωμάτωση των μεταναστών

Τσίπρας για δημογραφικό: Δε λύνεται χωρίς ενσωμάτωση των μεταναστών

“Το δημογραφικό δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές λιτότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών”.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το δημογραφικό. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε στοιχεία του Population Europe του Ινστιτούτου Max Planck, σύμφωνα με τα οποία οι χώρες με πολιτικές ένταξης και πολιτογράφησης των μεταναστών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σουηδία και το Βέλγιο αναμένεται να δουν αύξηση του πληθυσμού τους, ενώ χώρες που όπως είπε πρωτοστατούν στην σταυροφορία κατά των προσφυγών εκτιμάται ότι θα έχουν μείωση πληθυσμού.

«Επομένως, αυτοί που καλλιεργούν το ρατσισμό, τον εθνικισμό, την καθαρότητα της φυλής, δε σκορπούν μονάχα το μίσος και το διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνίας. Την ακρωτηριάζουν», είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι 66.000 νέες και νέοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, έλαβαν ιθαγένεια μετά την ψήφιση του νέου πλαισίου το 2016.

Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ, τόνισε ότι αντί η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ιθαγένειας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει σχέδιο άλωσης του εκλογικού σώματος.Κ

«Από το 2016 που υπάρχει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, 65.000 παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα έχουν λάβει την ιθαγένεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εξήγησε ότι αν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ένα μοντέλο κοινωνικής αναπαραγωγής, στο οποίο η αύξηση του πληθυσμού θα είναι η λογική συνέπεια της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας ή αντίθετα αν το μοντέλο, το οποίο επιλέγουμε, είναι αυτό που θεωρεί ενδεδειγμένο έναν τρόπο κοινωνικής αναπαραγωγής, όπου η συνέπεια της μείωσης του πληθυσμού είναι μία μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στην ευημερία μίας κοινωνικής μειοψηφίας που απολαμβάνει ενδεχομένως προνόμια και πλούτο.