ΑρχικήΠολιτικήΒελόπουλος σε Κεραμέως: «Δώσε ελληνική ιθαγένεια στον Παύλο και τον Νικόλαο και...

Βελόπουλος σε Κεραμέως: «Δώσε ελληνική ιθαγένεια στον Παύλο και τον Νικόλαο και τα άλλα παιδιά του Κωνσταντίνου»

Να δρομολογήσει τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε «τα τέκνα του πρόσφατα θανόντα τέως βασιλέα της Ελλάδος να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια», καλεί την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Είναι γνωστό ότι ούτε ο ίδιος, ο πρόσφατα θανών τέως βασιλέας της Ελλάδος, ούτε τα τέκνα του έφεραν (και συνεχίζουν ακόμα να μη φέρουν) την ελληνική ιθαγένεια», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και σημειώνει: «Το φαινόμενο αυτό προκαλεί εύλογες απορίες, καθώς, εκατοντάδες αλλοδαποί αιτούνται και λαμβάνουν υπό προϋποθέσεις την ελληνική ιθαγένεια, μη έχοντας γεννηθεί στην πατρίδα μας. Αντίθετα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πέρα από την όποια θετική ή αρνητική στάση των κομμάτων και των πολιτών επί του πολιτειακού ζητήματος, έχουν τουλάχιστον γεννηθεί στην Ελλάδα από πατέρα που είχε ένα αποδεκτό από την εκάστοτε ιστορική συγκυρία ρόλο στη διοίκηση της χώρας, κατέχοντας νόμιμα το τότε προβλεπόμενο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα. Ως εκ τούτου, η επίμονη αποστέρηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους απογόνους του τέως βασιλέα, την οποία οι εν λόγω επιθυμούν, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη και αναπαράγει ανεδαφικά φοβικά σύνδρομα και αστήρικτες προκαταλήψεις, αφού το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα».

Με αυτό το σκεπτικό, ο κ. Βελόπουλος καλεί την υπουργό Εσωτερικών να ενημερώσει τη Βουλή εάν προτίθεται να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να δρομολογήσει τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε τα τέκνα τού πρόσφατα θανόντα τέως βασιλέα της Ελλάδας να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.