Βορίδης: «Δεν έγινε χρήση του παράνομου λογισμικού από κανένα κυβερνητικό φορέα»

15 mins read

Για την υπόθεση των υποκλοπών που έχει φέρει αναταράξεις στον πολιτικό χώρο, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Υπήρξε ένα δημοσίευμα. Το δημοσίευμα στην πραγματικότητα ανέφερε τρία τέσσερα πράγματα. Ότι γίνονται παρακολουθήσεις, ανέφερε τα ονόματα των προσώπων που παρακολουθούνται. Υπήρχε ένας ισχυρισμός ότι παρακολουθούνται με συγκεκριμένο λογισμικό και ότι όλα αυτά τα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός απάντησε κατευθείαν», ανέφερε αρχικά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μάκης Βορίδης.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε το τί θα έπρεπε να κάνει ένας δημοσιογράφος που βγάζει ένα δημοσίευμα και δέχεται σχόλια περί «συκοφαντίας» σχετικά με αυτό, επισημαίνοντας ότι «θα έπρεπε αμέσως να βγάλει στη δημοσιότητα στοιχεία για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος»: «Σε αυτή την περίπτωση γίνεται κάτι χειρότερο. Δεν είναι μόνο ότι δεν δίνονται τα στοιχεία αυτά στη δημοσιότητα. Καλείται από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία και λέει εγώ δεν φέρνω».

 

«Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού»

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως υπάρχουν πολλά παράνομα λογισμικά σε όλη την Ευρώπη και πως δεν έγινε χρήση του παράνομου λογισμικού από κανένα κυβερνητικό φορέα.

«Ο πρωθυπουργός αυτό που είπε είναι ότι τα παράνομα λογισμικά υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και τέτοια ζητήματα παρακολουθήσεων έχουν υπάρξει σε πολλές χώρες. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση έκανε οποιαδήποτε χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού από οποιονδήποτε κυβερνητικό φορέα, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δική του σε μία τέτοια υπόθεση», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

«Η εμπορία του λογισμικού αυτού δεν είναι παράνομη, μπορεί να καταστεί παράνομη με νομοθεσία. Η παράνομη πράξη που έχουμε εδώ δεν είναι η κατοχή του λογισμικού, είναι η υποκλοπή. Μόνο η κατοχή μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη. Λέμε ότι εμείς θα απαγορεύσουμε στην Ελλάδα την εμπορία αυτού του λογισμικού. Αυτό θα είναι κάτι που θα γίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα το κάνει η Ελλάδα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ως προς την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη δήλωσε πως έχουν δοθεί απαντήσεις στο ζήτημα και προέκυψε ότι τον «παρακολουθούσε η ΕΥΠ», ενώ πρόσθεσε ότι όποιος έχει στοιχεία να τα προσκομίσει.

 

Facebook Comments