ΑρχικήΠολιτικήΒορίδης: «Ο Πολάκης με τη συμπεριφορά του μου θύμισε τον Κασιδιάρη»

Βορίδης: «Ο Πολάκης με τη συμπεριφορά του μου θύμισε τον Κασιδιάρη»

«Με τη συμπεριφορά Πολάκη θυμήθηκα ξανά κάτι το οποίο είχαμε εξαλείψει στο κοινοβούλιο, θυμήθηκα τον Κασιδιάρη. Συμπεριφορές με ύβρεις, “τσίγκινα σωβρακάκια” και “τσίγκινα κράνη”, απόλυτη περιφρόνηση θεσμικής τάξης» τόνισε o υπουργό Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Υπάρχει αύξηση έντασης. Υπήρχε (σ.σ στη Βουλή) μια οξύτατη ομιλία Τσίπρα, βλέπω τη συμπεριφορά Πολάκη, ακόμα κι αν θεωρήσει κανείς ότι είναι μια κατηγορία από μόνος του και εκεί υπάρχει έξαρση, σε αυτή την κατηγορία (…) Η συμπεριφορά του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς γίνεται ανεκτή, γίνεται μανιέρα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επιλέγει την ένταση» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, στον ΣΚΑΪ.

 

«Το προεδρείο, και να διαφωνούμε έχει την ευθύνη της συζήτησης, υπάρχει μομφή κατά του προέδρου αν ένα κόμμα θεωρήσει ότι αδικείται» σημείωσε ο υπουργός.

Όπως εξήγησε, «κι εγώ έχει τύχει να αισθάνομαι ότι αδικούμαι ως ομιλών από τον τρόπο που συντονίζει τη συζήτηση το προεδρείο, αλλά δεν τα σπάμε ούτε καταλαμβάνουμε το βήμα, ούτε λέμε ότι δεν κατεβαίνουμε, ούτε λέμε ότι δεν συμμορφωνόμαστε».

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για αντιφατική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Το να ζητάς αγωνιωδώς εκλογές όταν τα τελευταία 2,5 χρόνια και το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακόμα και μετά το χιονιά, υπάρχει εν πολλοίς αμετάβλητη διψήφια διαφορά, τι νόημα έχει να ζητάς εκλογές; Το αίτημα των εκλογών είναι απολύτως αυτοκαταστροφικό αν το έπαιρνε κανείς σοβαρά».

«Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία, και είμαι πεπεισμένος ότι θα την έχουμε» τόνισε, διαψεύδοντας ότι υπάρχουν συζητήσεις σε κυβέρνηση και ΝΔ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να ευνοείται η αυτοδυναμία.

Ακρίβεια 

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια παρέπεμψε σε σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο στο αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να απορροφηθεί η συγκεκριμένη πίεση από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Διευκρίνισε ότι αρχικά αναμενόταν το ενεργειακό κόστος να έχει πιο παροδικά χαρακτηριστικά.

«Να πάρει θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη σκευωρία Νοβάρτις και τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ που κατηγορήθηκαν όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος», ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ 100.3  ο  υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.