Χαρδαλιάς: «Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει, ούτε φέτος»

34 mins read

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», όπου  μίλησε για τον κορωνοϊό, τα μέτρα της κυβέρνησης και αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι Πάσχα δεν θα κάνουμε ούτε φέτος όπως είχαμε μάθει.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανάφερε χαρακτηριστικά «την αγαπάω τη δουλειά μου, μου αρέσει η ευθύνη. Η δική μας δουλειά είναι δουλειά πεδίου. Χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή με καθαρό μυαλό να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις. Την ώρα της κρίσης πρέπει να είσαι έτοιμος να αποστασιοποιηθείς από το κέντρο του προβλήματος και βεβεαίως πρέπει να είσαι σκληρός. Οι αποφάσεις οι δικές μας την ώρα της κρίσης αφορούν στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία, στο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας και είναι πολύ σημαντικές».
Αναφερόμενος στη πανδημίας, ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Η πανδημία κυριαρχεί και παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή. Αυτή τη στιγμή η Αττική δείχνει μια αύξηση των κρουσμάτων και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η αύξηση αυτή δεν προέρχεται ως εύλογη αύξηση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Θα μπορούσε να συμβεί στην Αθήνα ότι συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν προτεραιότητα το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Η απόφαση που πήρε η κυβέρνηση έσπασε την αλυσίδα της διασποράς».
«Είναι ένας υπέροχος πατέρας και είμαι περήφανη» 
Η σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά, Γιώτα Παναγιωτοπούλου μίλησε στην εκπομπή και δήλωσε ότι ο άντρας της είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ότι είναι πολύ υπερήφανη για εκείνον.
«Ο Νίκος διακατέχεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης  Πρέπει να είναι αυστηρός γιατί έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή. Είμαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του και δεν μπορώ να βρω ελαττώματα σε εκείνον. Είναι ένας υπέροχος πατέρας και είμαι πολύ περήφανη. Το τηλέφωνό του δεν σταμάτα να χτυπά και μάλιστα υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να μην κοιμηθεί τρεις μέρες συνεχόμενες. Τον βλέπουμε λιγότερο, δεν τον βλέπουμε όσο θα θέλαμε αλλά υπάρχει μεγάλη κατανόηση πάνω σε αυτό από την πλευρά μας», ανέφερε η σύζυγός του.
«Γυμναστήρια και εστίαση είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν»
Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν παρέλειψε, βέβαια να αναφερθεί και στο μέτωπο της πανδημίας και των μέτρων τονίζοντας ότι «γυμναστήρια και εστίαση είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν. Η αίσθησή μου είναι ότι πρώτα θα ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και μετά τα γυμναστήρια. Έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς και με την εξέλιξη της πανδημίας γενικά. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και απίστευτη υπομονή αυτή την πανδημία».
Και πρόσθεσε «Μικρά και μεγάλα λάθη έχουν γίνει. Εμείς δεν μετακυλήσαμε ποτέ τις ευθύνες μας στους πολίτες.Υποτιμήσαμε την εξέλιξη και την έξαρση του ιού στη Θεσσαλονίκη. Επίσημη εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη δεν είχε γίνει από κανέναν. Είναι αστείο να λένε ότι πάμε βλέποντας και κάνοντα».
«Το γενικό lockdown είναι πάντα εργαλείο στο τραπέζι»
«Το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο το οποίο υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημίας», υπογράμμισε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δυσκολέψουν, προφανώς είναι κάτι το οποίο που θα το λάβουμε υπόψιν μας». 
«Με τον εμβολιασμό δημιουργούμε ένα τοίχο ανοσίας» επεσήμανε συμπληρώνοντας: «Αν παραδοθούν σωστά τα εμβόλια το καλοκαίρι θα έχουμε ένα ποσοστό ανοσίας. Οι χώρες που βρίσκονται εκτός της ΕυρωπαΪκής Ένωσης παρακαλάνε για λίγα εμβόλια. Το τρίτο κύμα σαρώνει αλλά η Ελλάδα αντιστέκεται. Έχουν γίνει 4.000.000 και πλέον τεστ στην Ελλάδα».
«Με ένα sms θα έπαιρναν όλοι ένα καλάμι και θα πήγαιναν για ψάρεμα»
Σχετικά με το ψάρεμα και το κυνήγι, για την απαγόρευση των οποίων η κυβέρνηση έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις ο ίδιος ανέφερε: «Μην πυροβολείτε τον «αγγελιοφόρο»για το ψάρεμα και το κυνήγι. Η κινητικότητα αυξάνει τον αριθμό των κρουσμάτων. Με ένα sms θα έπαιρναν όλοι ένα καλάμι και θα πήγαιναν για ψάρεμα». 
«Είναι πιο εύκολο να κλείσει στις 6 μια επαρχιακή πόλη παρά η Αθήνα. Πίσω από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υπάρχουν άνθρωποι. Δεν κάνουμε διακρίσεις στις συναθροίσεις» συμπλήρωσε.
«Με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι ο απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί»
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προαστασίας υπογράμμισε ότι «η δικιά μου δουλειά είναι να είμαι χρήσιμος», ενώ αναφέρθηκε στον καθημερινό του συνεργάτη τους τελευταίους 10 μήνες, λέγοντας ότι «με τον Σωτήρη Τσιόδρα συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Είναι ο απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί». 
«Ήταν μια δύσκολη εμπειρία μου στον καταυλισμό των Ρομά τότε που είχα πάει με τον Σωτήρη Τσιόδρα όπως και στη Θεσσαλονίκη δέχτηκα επίθεση και με στεναχώρησε γιατί ήταν η κόρη μου μπροστά», πρόσθεσε.
«Πάσχα δεν κάνουμε ούτε φέτος όπως είχαμε μάθει»
Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε επίσης ότι «το όνειρό μου με τον πρωθυπουργό είναι να θωρακίσουμε τη χώρα. Ο πρωθυπουργός θέλει να έχει την πλήρη εικόνα για τα πάντα». 
«Παραμένω άνθρωπος σκοπού», τόνισε και ανέφερε ότι τον «ξεκουράζει» να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. «Θα ήθελα περισσότερο χρόνο με τις κόρες μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο σημείωσε ότι «Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει ούτε φέτος».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα