Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: «Θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο ξεχωριστά»

8 mins read

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έχει φέρει πλήθος αντιδράσεων, μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο OPEN TV τόνισε ότι θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο ξεχωριστά και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα προστατέψει τον εργαζόμενο , αλλά και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο.

«Εφαρμόζουμε ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Η αντιπολίτευση να σκεφτεί μήπως δεν ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις; Στην απεργία που έγινε ήταν πολύ μικρή η συμμετοχή. Θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλη, δεκάδες ονομαστικές για να ξεκαθαρίσει η αντιπολίτευση σε τι είναι εναντίον» είπε χαρακτηριστικά.

 

Για συλλογικές συμβάσεις

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο «ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε πρώτος την πόρτα στις ατομικές συμβάσεις». Αναφορικά με τις υπερωρίες και την ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι υπήρξαν πολλές καταγγελίες για αυτό και θα έρθει η ψηφιακή κάρτα για να «χτυπηθεί» η μαύρη εργασία.

Σχετικά με τη μείωση αποδοχών από τις υπερωρίες ανέφερε ότι «θα αυξάνονται πλέον τα λεφτά που θα παίρνει ο εργαζόμενος! Θα αμείβονται 40% παραπάνω. Μέχρι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το σύστημα για να βλέπει ο εργαζόμενος τι δηλώνει ο εργοδότης. Προβλέπεται πρόστιμο αν ο εργοδότης δεν έχει δηλώσει καθόλου ή λάθος τον κάθε εργαζόμενο».

Facebook Comments