Ξεκίνησε η δική της Χρυσής Αυγής με το σύνθημα «Δεν είναι Αθώοι»

7 mins read

Μετά από μεγάλη διακοπή λόγω των έκτακτων μέτρων λόγω κορωνοϊού, η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε εκ νέου την Τετάρτη στο Εφετείο και είναι η 430ή ημέρα της διαδικασίας στο Εφετείο Αθηνών.

Έξω από το Εφετείο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ με την είσοδο στην αίθουσα ακτιβιστές ύψωσαν καρτέλες με το σύνθημα «Δεν είναι Αθώοι». Μια απάντηση στην απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία στις 18 Δεκεμβρίου, πρότεινε την απαλλαγή του Ν. Μιχαλολιάκου, αρχηγού της οργάνωσης, καθώς και όλων των άλλων κατηγορουμένων πλην του Γ. Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Το σκεπτικό της εισαγγελέως -που δεν δεσμεύει το προεδρείο- ήταν ότι τα περιστατικά στα οποία στηρίχθηκε η κατηγορία δεν ήταν απόρροια κεντρικού σχεδιασμού, αλλά «μεμονωμένα». Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης καθώς και της πολιτικής αγωγής και εκτιμάται ότι εφόσον δεν υπάρξουν άλλες διακοπές το δικαστήριο θα είναι έτοιμο για να εκδώσει απόφαση τον προσεχή Οκτώβριο.

Το παρών έδωσε και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.

Facebook Comments