Χρυσοχοΐδης: «Τέλος στο καθεστώς ανελευθερίας των Γκεστάπο των Σχολών»

18 mins read

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει οριστικό τέλος στα αντιδημοκρατικά φαινόμενα βίας και ανομίας των «τραμπούκων» στα ελληνικά Πανεπιστήμια, προκειμένου να προστατευτεί η ακαδημαϊκή ελευθερία, επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Υπεραμυνόμενος  έτσι των ρυθμίσεων για σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας ως μοναδικής όπως υποστήριξε ρεαλιστικής λύσης στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα.
Όπως αναφέρει το SKAI.gr, o Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για αδιανόητο καθεστώς ανελευθερίας από παραβατικές μειοψηφίες που «βιάζουν το κράτος δικαίου», τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε το θάρρος να λύσουμε το πρόβλημα γιατί δεν το αντέχει η δημοκρατική μας συνείδηση, η κοινωνική μας ευαισθησία και η αποστολή μας».
Στην κριτική της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης -πλην αυτής της Ελληνικής Λύσης- για εγκαθίδρυση καθεστώτος αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για ιδεολογική κυβερνητική επιλογή αλλά για την ύστατη καταφυγή και τόνισε πως: «ποιο δικαίωμα παραβιάζει η παρουσία της αστυνομίας, όταν ήδη παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης; Οι χωροφύλακες της ελεύθερης έκφρασης, οι Γκεστάπο στις σχολές, είναι οι τραμπούκοι που άλλοι ανέχονται άλλοι θωπεύουν κι άλλοι φοβούνται. Εμείς με ευθύνη και δημοκρατική συνείδηση αλλάζουμε όσα πρέπει γιατί έτσι πρέπει για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης παρακμής. Σήμερα μόνο η Αστυνομία μπορεί αν δεν θέλουμε μία ακόμα τρύπα στο νερό και συνέχεια της ανελευθερίας των τραμπούκων».
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε τους λόγους εξήγησε τους λόγους αδυναμίας στης φύλαξη και ασφάλεια των πανεπιστημίων από ιδιωτικές εταιρίες security και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άφησε την παραβατικότητα στα ΑΕΙ να ευδοκιμήσει προσφέροντας άλλοτε κάλυψη κι άλλοτε αδιαφορώντας.
«Η πολιτική κριτική δεν είναι για τους Πρυτάνεις, αλλά για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που 4,5 χρόνια άφησε και κακοφόρμισε η ανομία, φούντωσε η εγκληματικότητα στα ιδρύματα. Κάντε μια αναδρομή και δείτε τις απαντήσεις των Υπουργών σας εκείνη την εποχή για τα ζητήματα αυτά. Ήταν είτε κάλυψη είτε αδιαφορία και το φοβερό κι αμίμητο ότι την κατάσταση θα λύσει το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Μέχρι τότε έγινε στα πανεπιστήμια καθεστώς ο φόβος, εμπεδώθηκε η μοιρολατρία, έγινε ανεκτή και σχεδόν θεωρήθηκε φυσιολογική η ανασφάλεια. Και τώρα ζητάτε από τους Πρυτάνεις να αναλάβουν τη φύλαξη.  Φορτώνετε τις ευθύνες της πολιτείας στις πλάτες των πρυτανικών αρχών. Είναι ανεύθυνο. Ξεκάθαρη αποφυγή λύσης και καθαρή παραπομπή στις καλένδες», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι η νέα κυβερνητική ρύθμιση απαλλάσσει τους Πρυτάνεις από το βάρος αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικότητας.

Facebook Comments