ΥΠΕΞ για γαλλικό πλοίο: «Fake news για τα λεγόμενα Πελώνη, έγινε διαστρέβλωση»

11 mins read

To Yπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη «διαστρέβλωση» των λεγομένων της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, αναφορικά με τα όσα απάντησε χθες για την παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού πλοίοπυ νότια της Κρήτης από τουρκική φρεγάτα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, αναφέρει ότι «η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news», με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Είναι μια καθαρή τοποθέτηση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν «ισχύει ότι η τουρκική φρεγάτα ‘’απείλησε’’ γαλλικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης».

Η κ. Πελώνη απάντησε: «Έχουμε πει επανειλημμένως, ως προς τα ελληνοτουρκικά, ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση. Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά. Θα επαναλάβω ότι στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα, για να υπάρξει σε μια πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα».

«Πώς απαντά η Αθήνα στην έμπρακτη αμφισβήτηση των ορίων της ελληνικής Α.Ο.Ζ. που οριοθετηθεί η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία;», ρωτήθηκε εν συνεχεία από δημοσιογράφο η κ. Πελώνη και απάντησε χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική πλευρά εξέδωσε τη Navtex για το γαλλικό πλοίο. Αυτό τα λέει όλα».

Facebook Comments