ΑρχικήΠολιτικήΖέρβας: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων»

Ζέρβας: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, τη στήριξή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ακόμη, ο κ. Ζέρβας είπε «Στηρίζω ως δήμαρχος την προσπάθεια αυτή και συμπράττω στον ευγενή στόχο. Η φιλόξενη κοινωνία της Θεσσαλονίκης μπορεί να φιλοξενήσει και να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των παιδιών και θα το κάνει με αριθμούς που υπερβαίνουν τις αναλογίες που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πόλη. Αδυνατώ να διαπραγματευτώ με αριθμούς. Έχουμε βαθιά γνώση τι σημαίνει προσφυγιά, το έζησαν στο πετσί τους οι πρόγονοί μας».

Και πρόσθεσε «Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν θα συρθούμε από τις εξελίξεις, δεν θα εκχωρήσουμε την πολιτική πρωτοβουλία σε ακραίες φωνές. Τα παιδιά αυτά πρέπει να αισθάνονται πολίτες κάθε χώρας».

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή. Σημείωσε ότι έθεσε το ζήτημα του ΟΑΣΘ.

«Είναι ένα πρόβλημα που όλοι βιώνουμε καθημερινά» είπε ο κ. Ζέρβας για να προσθέσει ότι στις 3 Δεκεμβρίου λήγει η περίοδος εκκαθάρισης του οργανισμού.

Και κατέληξε «Η κυβέρνηση πράττει ότι μπορεί αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε απτές εικόνες ότι η κατάσταση βελτιώνεται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ