ΑρχικήΠολιτικήΖουράρις για ΠτΔ: «Ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ...

Ζουράρις για ΠτΔ: «Ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους της απουσίας του από τη χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ζουράρις διευκρινίζει ότι ο ίδιος είχε καταθέσει δική του συγκεκριμένη πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι όντας πλέον στην αντιπολίτευση, εν αντιθέσει με το 2015, είχε την άνεση να επιμείνει σε αυτή.

Ακόμη, επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά «ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα».

Ολόκληρη η δήλωσή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζουράρι:

«Απουσίασα από την ψηφοφορία εκλογής για την Πρόεδρο ή Προεδρίνα της Δημοκρατίας επειδή:

Πρώτον): Είχα ήδη προτείνει στην Βουλή, να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο ηγεμονίδες του καθ’ ημάς πολιτισμού: τις, αρχαιολόγον Αγγελική Κοτταρίδη, διασημοτάτην διεθνώς περί την μεγαλεξανδρινή-ελληνιστική οικουμένη και Βούλα Πατουλίδου, την Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν χαρισαμένην. Το είχα υποδείξει αυτό και στα 2015, αλλά τότε, ως κυβερνών έπρεπε να μην αποστώ της κυβερνώσης πλειοψηφίας μου. Σήμερα, ών αντιπολίτευσις, δεν συντρέχει ο αυτός λόγος. Και επομένως, είχα τώρα την άνεση να εμμείνω στην προτίμησή μου. Δια της απουσίας.

Δεύτερον): Την εκλεγείσα στο αξίωμα, προέβαλε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ορθώς, κατ’εμέ, ο Σύριζα συνωμολόγησε για την καθ’όλα ευθύδικον δικαστίνα. Εγώ όμως δεν μπορούσα να πράξω το αυτό, όχι λοιπόν εξ’αιτίας πολιτικής αντιγνωμίας αλλά για λόγον δεινότερον αυτής: ο Μητσοτάκης, φευ, βλαστήμησε βαρειά εναντίον μου, εξύβρισε την όλη πολιτική και πνευματική μου σταδιοδρομία, και ουδόλως, μέχρι σήμερα, χλανίσκιον έστω μετανοίας ενεδύσατο. Ο υβρίστατος κατά του προσώπου μου Μητσοτάκης, ως προβλέψιμος αμετανόητος, κατασχημονεί. Και, μαψιλόγος ανενδοίαστος, αρνείται να μου πει το ήμαρτον. Εισέτι… Συνελόντι ειπείν δε, για να γίνω ενδιαστρόφως εντελέστερος: ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη. Τόσο, διότι τόσο. Τόσο, «Κ’ειν’η συνείδησις μου ήσυχη για το αψήφιστο της εκλογής».