Απόλυτη δικαίωση Τσακαλώτου: Καμία ΠΑΣΟΚοποίηση στον ορίζοντα, μόνο ΑΝΕΛοποίηση…

13 mins read

Θα είναι σαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αυτό θα έλεγε η προφητεία που θα έπεφτε μέσα για την κατάσταση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα μετά το βελούδινο διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο. Φρόντισε να το κάνει σαφές ο βουλευτής του κόμματος και προερχόμενος από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιβεβαίωσε ότι οι πρώην και νυν βουλευτές των ΑΝΕΛ μαζί με άλλους δεξιόστροφους θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τόνισε ότι η παρέμβαση τους ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου από τον ίδιο τον κύριο Κόκκαλη θα πραγματοποιηθεί με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν γίνεται κάτι κρυφό, δεν γίνεται μια “φράξια” ούτε θα πηγαίνουμε απέναντι από κάποιους άλλους», σημείωσε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι ο ίδιος πραγματοποιεί συναντήσεις και με άλλους απογοητευμένους δεξιούς προκειμένου να δημιουργήσουν μια κίνηση που θα συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί οι Οικολόγοι στον ΣΥΡΙΖΑ να μετριούνται στα δάχτυλα όπως και τα φρέσκα πρόσωπα από τον χώρο της κεντροαριστεράς αλλά οι δεξιοί παλαιάς κοπής, όπως ο κύριος Κόκκαλης, περισσεύουν. Με αυτά τα δεδομένα ίσως τώρα δικαιώνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που από την μια δεν επιθυμεί την πασοκοποιήση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν την φοβάται κιόλας.

Γιατί να την φοβάται; Οι πασοκογενείς έχουν γίνει ένα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν διεκδικούν όπως οι ΑΝΕΛιτες διακριτό ρόλο.

Η ΑΝΕΛοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως ίσως να μην τον τρομάζει, ήταν εκεί όταν ο Πάνος Καμμένος τον αποκαλούσε μαζί με τους υπόλοιπους συνέδρους «σύντροφο», ήταν εκεί όταν μαζί με την υπόλοιπη Κ.Ο. τον ΑΝΕΛ «μαύριζαν» με την ψήφο τους όλη την ατζέντα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήταν εκεί όταν ο Νίκος Φίλης «καρατομήθηκε» με ένα κλείσιμο του ματιού του Πάνου Καμμένου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τις αλλαγές στην Παιδεία, ήταν εκεί όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μάθαινε στον Αλέξη Τσίπρα πως να δένει την γραβάτα του.

Facebook Comments