Φτιάξε μου έναν καφέ… μόλις τον πιω θα φύγω από την Κουμουνδούρου

19 mins read

Τα είχε πει ο μεγάλος Στράτος Διονυσίου στο ομώνυμο τραγούδι του μόνο που δεν αναφερόταν σε πολιτικά στελέχη. Ήρθε ο καιρός όμως που μπορεί το συγκεκριμένο τραγούδι να έχει και πολιτικό περιεχόμενο. Ο Αλέξης Τσίπρας πρώτα ένωσε όλες τις τάσεις εκτός των «53» στο κόμμα, προκειμένου να έχει ένα ομογενοποιημένο έδαφος προς όφελος του και να απομονώνονται οι διαφωνούντες. Εν μια νυκτί, πασοκογενείς, πρώην δημαρίτες, προεδρικοί και στελέχη στα πέριξ του Παπαδημούλη και του Μπαλάφα έγιναν ένα. Χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς κανένα όργανο να συνεδριάσει, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν τα μέλη των συγκεκριμένων τάσεων που συμμετέχουν στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάπως έτσι με την ίδια συνταγή, ο Αλέξης Τσίπρας, έφτιαξε τον πρωινό καφέ του ΣΥΡΙΖΑ. Στον καφέ συμμετέχουν συγκεκριμένα, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, οι Αλέξης Χαρίτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφη Αχτσιόγλου καθώς και οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Μπίστης. Με αυτή την σύνθεση δίνει το μήνυμα ότι οι αποφάσεις με τους πασοκογενείς θα λαμβάνονται από κοινού, πριν το συνέδριο αλλά και μετά από αυτό, παράλληλα βάζοντας τους «53» και τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη στον πρωινό καφέ, τους ενσωματώνει προκειμένου να δίνουν νομιμοποίηση στις αποφάσεις και έτσι να πίνουν τον πικρό καφέ κάθε μέρα, έχοντας καθαρά διακοσμητικό ρόλο.

Σήμερα με αυτή την σύνθεση έγινε η πρώτη συνεδρίαση με κύριο θέμα την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ αλλά και την αντιπολιτευτική τακτική που θα κρατήσει το κόμμα, μετά την ομιλία και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο καφές θα «ψήνεται» κάθε μέρα και εκεί θα λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις που αφορούν θέματα της επικαιρότητας αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις.
Τι ετοιμάζει για την ΔΕΘ ο Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ θα προσπαθήσει να χαράξει τις διαχωριστικές γραμμές με την ΝΔ σε βασικά θέματα όπως η οικονομία, η εργασία και το προσφυγικό.

Θα συνεχίσει να πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα των πλεονασμάτων, το οποίο αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Αποφασίστηκε να επιμείνει για το ζήτημα της ΕΥΠ, το οποίο θεωρείται βασικό, κυρίως για την τοποθέτηση ανθρώπων της ΕΥΠ, σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου, απόφαση η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας «φλερτάρει» με τα όρια της Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση πριν και μετά την ΔΕΘ, πριν και μετά το συνέδριο, ο καφές θα είναι πικρός για όσους νομίζουν ότι θα συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις και κυρίως για όσους θεωρούν ότι μπορούν να στρέψουν το «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη κατεύθυνση.

“Φτιάξε μου έναν καφέ, μόλις τον πιω θα φύγω” μπορούν να λένε οι πασοκογενείς που αποχωρούν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνεδρίαση, τα δύσκολα αφορούν όσους βρίσκονταν πριν από αυτούς εκεί και σκοπεύουν να συνεχίσουν…

Facebook Comments