Μετά το πρωτοσέλιδο της Αυγής η ακροδεξιά θεωρία της οικογενειακής ευθύνης

13 mins read

Υπάρχει αριστερή εφημερίδα που «ξεπλένει» τους ναζί της Χρυσής Αυγής εξισώνοντας τους μέσω του ίδιου συνθήματος που αφορούσε την δίκη τους (‘’Δεν είναι αθώοι’’), με δύο πρωθυπουργούς, έναν νυν και έναν πρώην. Μάλιστα ο ένας, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που επί ημερών του φυλακίστηκαν και ο δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που επί ημερών του δικάστηκαν (επιτέλους…) και θα φυλακιστούν ξανά.

Υπάρχουν όμως και αριστεροί που ξεχνούν ότι η έννοια της οικογενειακής ευθύνης, της λογικής του «αίματος», ανήκει στα διαχρονικά εργαλεία ανάλυσης της ακροδεξιάς με αιματηρές συνέπειες που έχουν καταγραφεί από την ιστορία. 

Μέσω αυτής της ανάλυσης λοιπόν σήμερα άφησαν αιχμές κατά του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, γιατί ο πατέρας του Κωνσταντίνος αποφάσισε να είναι συνήγορος υπεράσπισης του νεοναζί Γιάννη Λαγού.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεση των μελών της έδρας πλην της εισαγγελέως , καθώς όπως δήλωσε «υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Ο Θάνος Πλεύρης δεν άφησε και πολλά περιθώρια για τα επιχειρήματα αυτά γράφοντας: «Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Τονίζει αυτό που αποτέλεσε ανάσα για κάθε δημοκράτη ανεξαρτήτως ιδεολογίας, ότι οι Χρυσαυγίτες είναι ένοχοι, ότι η οργάνωση τους είναι εγκληματική και ότι μετά την ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης δεν υπάρχει επιστροφή, θα δικαστούν για τα εγκλήματα που διέπραξαν.

Την ίδια ώρα κάποιοι αποκρύπτουν συνειδητά την απάντηση του, μετά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», προχωρούν και σε μια επικίνδυνη κοπτοραπτική για την σπίλωση προσώπων μέσω της ακροδεξιάς θεωρίας της οικογενειακής ευθύνης.

Κάπου έχετε μπερδευτεί «σύντροφοι», μάλλον άθελα σας το έχετε πάρει τέρμα δεξιά το τιμόνι…

Facebook Comments