Ο Big οχετός που θυμίζει την δολοφονία και τον βιασμό της Ε. Τοπαλούδη

12 mins read

Ο ματσό τύπος του reality που προωθεί την κουλτούρα του βιασμού, που «αδειάζει», που απειλεί με βία προκαλεί  οργή, τα social media παίζουν για ακόμα μια φορά θετικό ρόλο για την ανάδειξη του θέματος και οι αντιδράσεις των κομμάτων ευτυχώς δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην παραγωγή να κρατήσει τον παίχτη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ευτυχώς άμεσα παρεμβαίνει ζητώντας την παρέμβαση του Ε.Σ.Ρ. και επικοινωνώντας με τα στελέχη του καναλιού.
Κάποιοι μιλούν διαρκώς  για υπερβολική πολιτική ορθότητα, μπορούν  όμως να φανταστούν τις συνέπειες που θα είχε η αποδοχή μιας τέτοιας συμπεριφοράς από τα ΜΜΕ και το πολιτικό σκηνικό;
Ο βιασμός και η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, όταν έπεσαν τα τηλεοπτικά φώτα ξεχάστηκαν για να έρθουν τέτοιες συμπεριφορές να μας θυμίσουν πως οι χαρακτήρες που προχωρούν σε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα συνεχίζουν να διαμορφώνονται από ανάλογες τοποθετήσεις, που συχνά εκλαμβάνονται ως πλάκα.
Τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του reality δεν αφήνουν περιθώρια, ευθύνες έχουμε όλοι όσοι κρατάμε το τηλεκοντρόλ. Κάποιοι από την πρώτη κιόλας μέρα στήριξαν ακόμα και άθελα τους την συγκεκριμένη παραγωγή, θα φαντάζεται κανείς πως σήμερα δεν θα πρέπει να πέφτουν από τα σύννεφα που μέσω του Big Brother προβλήθηκε αυτός ο οχετός.
Την κρίσιμη ώρα, ο «πρωταγωνιστής» θυμήθηκε ότι δεν εκφράζεται από όσα ο ίδιος ανέφερε, ότι δεν επικροτεί την βία ενώ και σε άλλη στιγμή έχει εκφραστεί υπέρ της σωματικής βίας.
Ας μην ερχόμαστε διαρκώς προ εκπλήξεων,  το κύμα αντιδράσεων, τα ενεργά αντανακλαστικά του πολιτικού σκηνικού δίνουν ελπίδες πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα περνούν απαρατήρητες. Πριν φτάσουμε όμως σε ανάλογα σκηνικά, ας μην ξεχνάμε ότι εμείς κρατάμε το τηλεκοντρόλ και ακόμα και εμμέσως βάζουμε στο σπίτι μας τους «ματσό» τύπους…

Facebook Comments