Το άγνωστο παιχνίδι των Βουλγάρων με τα φράγματα στον Έβρο και οι καταδρομείς

17 mins read

Δρομολόγια από την Κωνσταντινούπολη με λεωφορεία και ταξί πληρωμένα από την Τουρκία με κατεύθυνση για τον Έβρο, Τούρκοι διακινητές που ντιλάρουν τιμές, Τούρκοι αστυνομικοί που εκτοξεύουν χημικά προς τα ΜΑΤ κάνουν απολύτως σαφές το σχέδιο Ερντογάν με ομήρους πρόσφυγες και μετανάστες, να προκαλέσει ασφυξία στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει το τούρκικο παζάρι με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Πλέον δεν μένει κανένα μα κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Κάτι που πολλοί δεν παρατηρούν είναι η ησυχία που επικρατεί καθόλου τυχαία στα βουλγαρικά σύνορα, ο Ερντογάν κλείνει το μάτι στον Βούλγαρο Πρόεδρο Μπορίσοφ δείχνοντας ότι θέλει να πλήξει μόνο την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές οι Βούλγαροι κλείνουν τα φράγματα τους στον Έβρο. Αυτό έχει ως συνέπεια να μένει ψηλά η στάθμη του ποταμού στα δικά τους σύνορα κάνοντας δύσκολο το πέρασμα ενώ χαμηλώνει η στάθμη στα ελληνικά σύνορα.

Εύλογα οι κάτοικοι αλλά και στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στον Έβρο παρατηρούν ότι φέτος η στάθμη μένει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, δείχνοντας έτσι ένα ακόμα στοιχείο για το που στοχεύει η Τουρκία να στέλνει ροές με τους Βούλγαρους να υλοποιούν το δικό τους σχέδιο.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκύπτει από πλάνα που έχουν καταγραφεί είναι η συμβολή του τουρκικού στρατού στις μετακινήσεις μεταναστών προς την Ελλάδα, δείχνουν οχήματα τουρκικής κατασκευής τα γνωστά πλέον Hizir με κάμερες και μεγάφωνα να τους καθοδηγούν.

Σήμερα έγινε ένα ακόμα βήμα, η Τουρκία στέλνει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας προς τον Έβρο με το πρόσχημα της προστασίας των μεταναστών. Είναι σαφές πως η «ευαισθησία» της τουρκικής πλευράς αφορά μόνο όσους κατευθύνονται προς την Ελλάδα. Η δράση των δυνάμεων της και η «προστασία» καταγράφηκε από τις επιθέσεις κατά Ελλήνων αστυνομικών.

Για πρώτη φορά από το 1997 και ενώ είχαν χρησιμοποιηθεί και το 1994 για την φύλαξη των συνόρων, στέλνονται στα σύνορα δύο λόχοι καταδρομών. Όχι για να κάνουν «πόλεμο», ούτε κατά των προσφύγων όπως υποστηρίζουν αρκετοί ακόμα και στην Ελλάδα είτε από άγνοια, είτε από ιδεοληψίες.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία πλέον καθοδηγεί μετανάστες σε τυφλά σημείαπου δεν καλύπτει ο χάρτης και το άγνωστο σε πολλούς παιχνίδι των Βούλγαρων με τα φράγματα στον Έβρο, μόνο ο στρατός μπορεί να επιτηρήσει τα σημεία σε δύσβατες περιοχές του ποταμιού.

Όλα δείχνουν ότι το σχέδιο της Τουρκίας βρίσκεται στην αρχή του, απροκάλυπτα πλέον πυκνώνει τις δυνάμεις της στα σύνορα, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι ξέρει μόνο το γκάζι, το φρένο μένει στην ελληνική πλευρά.

Facebook Comments