/

Έκτακτα υγειονομικά μέτρα λόγω της ινδικής μετάλλαξης στη Βρετανία

11 mins read

Ένα «ενισχυμένο πακέτο στήριξης» για τις περιοχές του ευρύτερου Μάντσεστερ και της κομητείας Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία λόγω της αυξανόμενης διασποράς της ινδικής μετάλλαξης Delta του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Τα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνουν αυξημένο αριθμό διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ στην περιοχή, στήριξη της επιχείρησης τεστ και εμβολίων από στρατιωτικό προσωπικό, σχέδιο καλύτερης εποπτείας των διαγνωστικών τεστ στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενεργοποίηση «ομάδων ταχείας αντίδρασης» για την αντιμετώπιση θυλάκων έξαρσης της μετάλλαξης.

Πόλεις όπως το Μπόλτον και το Μπλάκμπερν έχουν αναδειχθεί τις τελευταίες εβδομάδες ως επίκεντρα της διασποράς της μετάλλαξης Delta.

Προβαίνοντας στην ανακοίνωση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο κ. Χάνκοκ προέτρεψε όλους τους κατοίκους να δεχθούν να υποβληθούν στα αυξημένα τεστ που θα είναι διαθέσιμα. «Ξέρουμε ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να αποδώσει, το έχουμε δει στο νότιο Λονδίνο και στο Μπόλτον όπου σταμάτησε η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων», ανέφερε ο κ. Χάνκοκ.

Αναφερόμενος στην πιθανή πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου, όπως ορίζει ο σχετικός κυβερνητικός οδικός χάρτης, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρόκειται για «δύσκολη απόφαση» που θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Να επισημανθεί ότι στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δείχνουν ότι την εβδομάδα που έληξε στις 28 Μαΐου καταγράφηκαν 95 θάνατοι από κορωνοϊό σε Αγγλία και Ουαλία. Ήταν η πρώτη φορά που καταγράφηκαν λιγότεροι από 100 θάνατοι μετά από σχεδόν εννέα μήνες, από τη δεύτερη εβδομάδα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

 

Facebook Comments