ΑρχικήΕπικαιρότηταTaste Atlas: Τα καλύτερα κατσικίσια τυριά στον κόσμο - Τα ελληνικά που...

Taste Atlas: Τα καλύτερα κατσικίσια τυριά στον κόσμο – Τα ελληνικά που σάρωσαν

«Άρωμα» Ελλάδας έχει η λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα κατσικίσια τυριά στον κόσμο.

Μάλιστα, στην πρώτη δεκάδα, τα πέντε από τα 10 κατσικίσια τυριά είναι ελληνικά. Στην κορυφή βρίσκεται η σφέλα, ένα ημίσκληρο λευκό τυρί άλμης, χωρίς επιδερμίδα, με πολλές μικρές τρύπες στη μάζα του. Είναι ένα πικάντικο, αλμυρό τυρί με πλούσια υπόξινη γεύση. Η παραγωγή της επιτρέπεται μόνο στη νότια Πελοπόννησο, δηλαδή στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας. Έχει ενταχθεί στο μητρώο προϊόντων ΠΟΠ της Ε.Ε. από το 1996.

Τη δεκάδα, συμπληρώνουν- από την Ελλάδα– η φορμαέλλα Αράχωβας-Παρνασσού, η μυζήθρα, το κεφαλοτύρι και το μανούρι στην πέμπτη, έκτη, έβδομη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Από τα 100 καλύτερα κατσικίσια τυριά, τα 24 είναι ελληνικά:

  • Σφέλα, 1η θέση
  • Φορμαέλλα Αράχωβας-Παρνασοού, 5η θέση
  • Μυζήθρα, 6η θέση
  • Κεφαλοτύρι, 7η θέση
  • Μανούρι, 10η θέση
  • Μαστέλο, 11η θέση
  • Κατίκι Δομοκού, 13η θέση
  • Κυνομυζήθρα Κρήτης, 14η θέση
  • Γαλοτύρι, 16η θέση
  • Κοπανιστή, 21η θέση
  • Κρασοτύρι, 25η θέση
  • Ταλαγάνι, 28η θέση
  • Μπάτζος, 30η θέση
  • Κρασοτύρι Κω, 41η θέση
  • Σουρωτό, 48η θέση
  • Πηχτόγαλο Χανίων, 49η θέση
  • Καθούρα, 50η θέση
  • Ξυνότυρο, 55η θέση
  • Ξύγαλο Σητείας, 56η θέση
  • Ανεβατό, 57η θέση
  • Χλωρό, 60η θέση
  • Τυροζούλι, 67η θέση
  • Νάξος Κεφαλοτύρι, 77η θέση
  • Γίδινο, 97η θέση

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TasteAtlas (@tasteatlas)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ