ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο ελληνικό πιάτο που αποθέωσε το Taste Atlas - «Αντικατοπτρίζει την πλούσια...

Το ελληνικό πιάτο που αποθέωσε το Taste Atlas – «Αντικατοπτρίζει την πλούσια ορεινή κουζίνα της κεντρικής Ελλάδας»

Για ακόμη μια φορά, το Taste Atlas αποθέωσε ένα ελληνικό πιάτο.

Ο γαστρονομικός οδηγός αποθεώνει το σπετζοφάι. Σύμφωνα με το Taste Atlas, το σπετζοφάι είναι «ένα ρουστίκ ελληνικό πιάτο από την περιοχή του Πηλίου, που παρασκευάζεται με χοντρά χωριάτικα λουκάνικα σοταρισμένα με πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτες και, μερικές φορές, μια πινελιά τσίλι.

Αντικατοπτρίζει την πλούσια ορεινή κουζίνα της κεντρικής Ελλάδας, όπου τα κονσερβοποιημένα κρέατα και τα εποχιακά λαχανικά συνδυάζονταν για να προσφέρουν ζεστασιά και θρεπτική αξία. Το όνομά του προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων «σπέτσι» (μπαχαρικό) και «φαί» (φαγητό), υποδηλώνοντας την πλούσια, ελαφρώς πικάντικη γεύση του. Σερβίρεται καλύτερα με τραγανό ψωμί για να απορροφά τη σάλτσα».