Επαναπατρίζονται οι 27 Έλληνες που συνελήφθησαν στο Ισραήλ, καθώς απογειώθηκε το αεροπλάνο που τους μεταφέρει, ενώ μαζί τους ταξιδεύει και η Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Όπως εκτιμάται, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα είναι μεταξύ 16:30 και 17:00.
Στις 11:16 ώρα Ελλάδας αντί 10:30 που ήταν προγραμματισμένο, αναχώρησε η πτήση τσάρτερ 4978 της Aegean, με προορισμό την πόλη Eilat-Ramon του Ισραήλ, απ’ όπου παρέλαβε τους 27 Έλληνες που συγκαταλέγονται στους 470 ακτιβιστές του στολίσκου «Global Sumud Flotilla», οι οποίοι συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές.
Με εντολή του κ.Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε η ειδική πτήση στο πλησίον διεθνές αεροδρόμιο Eilat-Ramon ώστε να παραλάβει τους Έλληνες ακτιβιστές και να τους επιστρέψει αυθημερόν με ασφάλεια στην Αθήνα.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον επαναπατρισμό των 27 Ελλήνων του στολίσκου Global Sumud Flotilla για τη Γάζα
«Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, με επικεφαλής την Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Οκτωβρίου, το κέντρο κράτησης όπου βρίσκονται οι 27 Έλληνες πολίτες μετέχοντες στον στολίσκο “Global Sumud Flotilla”. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και τους παρέχεται κάθε αναγκαία υποστήριξη. Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα επίπεδα διοίκησης του ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών ώστε άμεσα να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού. Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη αύριο, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, θα πραγματοποιηθεί ειδική πτήση στο πλησίον διεθνές αεροδρόμιο Eilat-Ramon ώστε να παραλάβει τους Έλληνες πολίτες και να τους επιστρέψει αυθημερόν με ασφάλεια στην Αθήνα».

