ΑρχικήΕπικαιρότηταΈρχεται η «Διδώ» με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Έρχεται η «Διδώ» με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα Δευτέρα και από τα νότια.

Η «Διδώ», όπως έχει ονομαστεί, στο διήμερο Τρίτη 10/12 – Τετάρτη 11/12 θα φέρει μαζί της κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις ανέμους. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/12.

Δε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12.

Ποια ήταν η Διδώ

Στην ελληνική μυθολογία η Διδώ ήταν πριγκήπισσα  της Τύρου, η οποία ίδρυσε την Καρχηδόνα. Όταν έφτασε στη Λιβύη ζήτησε από τους ντόπιους και τον βασιλιά τους Ιάρβα να της επιτρέψουν να χτίσει στην ακτή μία πόλη. Ο Ιάρβας δέχθηκε, υπό τον όρο η πόλη να καταλαμβάνει τόση έκταση όση ένα τομάρι βοδιού. Η Διδώ έκοψε το τομάρι σε πολύ στενές λωρίδες και, ενώνοντας τη μία με την άλλη, περικύκλωσε τόσο χώρο, ώστε της έφθασε να κτίσει την Καρχηδόνα και την ακρόπολή της, τη Βύρσα (βύρσος = δέρμα, τομάρι).