ΑρχικήΜαγειρεύουμε σπίτιΣιγοψημένο χοιρινό με σάλτσα από ρούμι

Σιγοψημένο χοιρινό με σάλτσα από ρούμι

Ένα φαγητό με λατινοαμερικάνικες επιρροές, τόσο από τα μπαχαρικά στη μαρινάδα, όσο και από το ρούμι στη σάλτσα. Σερβίρεται ιδανικά μέσα σε ζεστή τορτίγια.
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη ή σπάλα
1/2 ποτηράκι ρούμι
1/2-1 φλυτζάνι ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου (δείτε συνταγή εδώ: Θέλεις ζωμό; Καν’ το όπως ο Ferran Adria!)
1 κουταλάκι corn flour (αν βγει πολύ υδαρής η σάλτσα)
για τη μαρινάδα:
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια κύμινο
3 κουταλάκια κόλιανδρο ξερό
2 κουταλάκια καυτερή πάπρικα
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
4-5 γαρύφαλλα
2 φύλλα δάφνης
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
πιπέρι ολόκληρο
αλάτι
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
Αδειάζουμε σ’ ένα τηγάνι τα υγρά… Διαβάστε περισσότερα στο Marilistable.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ