ΑρχικήBackstageΠοιος πήρε τα περισσότερα χειροκροτήματα στο συνέδριο της ΝΔ και το ίδρυμα...

Ποιος πήρε τα περισσότερα χειροκροτήματα στο συνέδριο της ΝΔ και το ίδρυμα Τσίπρα που στελεχώνεται σαν κόμμα

Η πηγή της στήλης στο συνέδριο της ΝΔ μεταφέρει μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά.

Το πιο παρατεταμένο χειροκρότημα δέχθηκε ο ΥΠΑΜ Νίκος Δένδιας (σε σύγκριση με τα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου). Το πιο σταθερό «δίδυμο» ήταν ο ΥΠΟΙΚ Κ. Χατζηδάκης με την Υπ. Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη (είναι άλλωστε και κουμπάροι). Τις περισσότερες χειραψίες και αγκαλιές δέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο περισσότερο ορατός υποψήφιος ευρωβουλευτής (εκτός του Ευ. Μεϊμαράκη) ήταν ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Η ίδια πηγή κατέγραψε και κάποιες απουσίες: συνεργατών/ιδών του Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, γενικών γραμματέων, εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών. Ονόματα δεν λέμε, για να μην θιγούν «οικογένειες».

Την επόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας/παραβατικότητας ανηλίκων. Η επίσπευση της πρωτοβουλίας προφανώς συνδέεται με την αύξηση της ανησυχίας των πολιτών για τα θέματα ασφάλειας και τη δυσκολία της κυβέρνησης να καθορίσει την ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας.

Για παράδειγμα, το τελευταίο που περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο η υπόθεση των υποκλοπών με την απόφαση του ΣτΕ που δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ. Η «γραμμή» προς του «γαλάζιους» που συμμετέχουν σε πάνελ είναι να παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη και να αποφεύγουν τα πολλά-πολλά.

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπούσιος, αρχισυντάκτης ειδήσεων στο Attica tv, θα αναλάβει την ευθύνη της επικοινωνίας για το ινστιτούτο Τσίπρα. Έκπληξη δεν προκάλεσε ότι έφυγε από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (ένας ακόμη…) αλλά ότι το ίδρυμα του πρώην πρωθυπουργού, που αναμένεται να εγκαινιαστεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, θα είναι τόσο καλά οργανωμένα. Σαν κόμμα σχεδόν!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ