Το διπλό πρόβλημα Ανδρουλάκη, η μοναξιά Βελόπουλου και άλλες ιστορίες

16 mins read
Την επόμενη Κυριακή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την προοδευτική διακυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση, με συμμετοχή περιφερειακού συμβούλου από τη “Δύναμη Ζωής” της Ρένας Δούρου. Το πρόβλημα για τον κ. Ανδρουλάκη είναι διπλό: Όχι μόνο ο Σγουρός  “τρέχει” την υποψηφιότητά του χωρίς να συνεννοηθεί με την Χαριλάου Τρικούπη αλλά προσπαθεί να φέρει κοντά του και τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε δύσκολη θέση. Στο μεταξύ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Ιωακειμίδης μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που μάλλον άργησε να επιλέξει υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής με αποτέλεσμα να βρίσκεται προ τετελεσμένων.

Από τα σενάρια που εξετάζονται για τις μετεκλογικές συνεργασίες, βγάλτε έξω ένα: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναντηθούν η Νέα Δημοκρατία με την Ελληνική Λύση. Ρωτήθηκε ξανά πριν από λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από συνεργάτη του και απάντησε μονολεκτικά: “Αποκλείεται“.

Στην ανατολική Αττική το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναμένεται να έχει πολύ καλή επίδοση. Φαβορί θεωρούταν από την αρχή ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος δεν ανήκει στην ομάδα Ανδρουλάκη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον. Έλα όμως που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Γιάννης Σμέρος, περιφερειακός σύμβουλος και ανδρουλακικός, είναι πολύ κοντά του. Δεν θα είναι απλό για τον Χριστοδουλάκη να κερδίσει την έδρα που του είναι απολύτως απαραίτητη για να έχει ρόλο στα εσωκομματικά μετά τις εκλογές.

Ο λόγος που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αναζήτηση της καλύτερης δυνατής στιγμής επικοινωνιακά, αλλά ότι δεν συμφωνούν όλοι στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι πρέπει να γίνει αυτή η μεταγραφή. Και οι πρώτοι που αντιδρούν είναι οι ανταγωνιστές του στην ανατολική Αττική όπου ακούγεται ότι θα πολιτευτεί (Σπίρτζης, Αθανασίου, Καραμέρος κα).

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μαραντζίδη για το ΚΚΕ (“Στη σκιά του Στάλιν”, εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ) παρέστη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. Κάθισε στην πρώτη σειρά και έμεινε μέχρι το τέλος. Σε ένα “πηγαδάκι” εξέφραζε όχι απλώς την αισιοδοξία του αλλά τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αναφέρθηκε βέβαια σε μικρή διαφορά – συγκρατημένος!

Facebook Comments