ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνατροπή με τον Έλληνα που κατέβηκε στο Μινσκ- Πήγαινε να δει τη...

Ανατροπή με τον Έλληνα που κατέβηκε στο Μινσκ- Πήγαινε να δει τη Λευκορωσίδα σύζυγό του

Ένας Έλληνας συγκαταλέγεται μεταξύ των επιβατών οι οποίοι “έμειναν πίσω” όταν το αεροσκάφος της Ryanair  έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

 

Σύμφωνα, πάντα, με το κρατικό μέσο οι άλλοι δύο επιβάτες είναι μια γυναίκα η Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα και ένας άνδρας, ο Σεργκέι Κουλάκοφ.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε με ανάρτησή της στο twitter η  Matina Stevis-Gridneff, ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες για τους New York Times, o Έλληνας κατευθυνόταν στο Μινσκ για να συναντήσει την Λευκορωσίδα σύζυγό του, όπως δήλωσε, βέβαια και ο ίδιος στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας. Όταν αναγκάστηκαν σε υποχρεωτική προσγείωση , ο άνδρας έμεινε εκεί και δεν συνέχισε στο Βίλνιους.  Οι άλλοι δυο που αποβιβάστηκαν και δεν επέστρεψαν ποτέ στην πτήση ήταν Λευκορώσοι.

Σχετικά με τους Λευκορώσους η ανταποκρίτρια αναφέρει ότι “δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτούς”. Mάλιστα στην ανάρτησή της η  Matina Stevis-Gridneff,μεταφέρει τις εκτιμήσεις του CEO της Ryanair , Michael O’Leary, ο οποίος είπε “πιστεύουμε ότι είναι πράκτορες της KGB ” και ο οποίος έκανε λόγο για υπόθεση “κρατικής αεροπειρατείας”. 

 

Γιατί ο Προτάσεβιτς βρέθηκε στην Αθήνα

Ο αντικαθεστωτικός Λευκορώσος δημοσιογράφος ήρθε στην Αθήνα στις 9 Μαΐου με αφορμή τη συμμετοχή στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών της ηγέτιδoς της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, δίχως να μετέχει στην επίσημη αποστολή, όπως επισήμαναν στην «Κ» αρμόδιες πηγές.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η Τιχανόφσκαγια συνοδευόταν από στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων. Τα στελέχη της υπηρεσίας είδαν τον νεαρό δημοσιογράφο σε τρεις δημόσιες παρουσίες της Τιχανόφσκαγια. Η πρώτη ήταν σε συγκέντρωση Λευκορώσων αντικαθεστωτικών στην οδό Μητροπόλεως, η δεύτερη κατά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη και η τρίτη στην ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο Ζάππειο.

Μετά την αποχώρησή της από τη χώρα, στις 16 Μαΐου, ο νεαρός και η σύντροφός του πήγαν διακοπές στην Κρήτη και την Κυριακή επέστρεψαν προκειμένου να ταξιδέψουν στη Λιθουανία, όπου ζουν αυτοεξόριστοι.