ΑρχικήΕπικαιρότηταΑράχωβα: Αναζητούν το δράστη που κακοποίησε ένα χάσκι, με αιχμηρό αντικείμενο- Παρέμβαση...

Αράχωβα: Αναζητούν το δράστη που κακοποίησε ένα χάσκι, με αιχμηρό αντικείμενο- Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που ευθύνεται για τη φρικτή κακοποίηση σκύλου στην Αράχωβα, διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια για την προστασία των ζώων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα διέταξε την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος του δράστη για τον άγριο βασανισμό του σκύλου, ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να επιζήσει στην Αράχωβα.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, κατεπείγουσα έρευνα προς εντοπισμό του δράστη, ενώ ζήτησε την άμεση ενημέρωσή της για τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως στην Αράχωβα ένας σκύλος χάσκι, που ανήκε σε ιδιοκτήτη, ο οποίος τον άφησε για λίγο ελεύθερο, βασανίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, όπως διαπιστώθηκε από την κτηνιατρική εξέταση.

Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τις τοπικές αστυνομικές και δημοτικές αρχές, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της άγριας κακοποίησης του ζώου, το οποίο αν και επέστρεψε στο σπίτι του, τελικά δεν επέζησε.