ΑρχικήΕπικαιρότητα«Ασθενείς ζητάνε φάρμακα που διάβασαν στο ίντερνετ»- Κραυγή αγωνίας από Εντατικολόγο του...

«Ασθενείς ζητάνε φάρμακα που διάβασαν στο ίντερνετ»- Κραυγή αγωνίας από Εντατικολόγο του «Παπανικολάου»

Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κα Μπιτζάνη Μηλίτσα, πνευμονολογος- εντατικολογος, Ά ΜΕΘ Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να εκφράσει την αγωνία της για την κατάσταση που επικρατεί σε μία περίοδο όπου το 4ο κύμα της πανδημία δείχνει τα δόντια του.
Μάλιστα, η ίδια εστιάζει στους ασθενείς και κυρίως στους αρνητές του εμβολίου, αποκαλύπτοντας πως «ασθενείς έρχονται να τους βοηθήσεις αλλά θέλουν να κάνεις αυτά που σου λένε». Χαρακτηριστικά, σοκ προκαλεί το γεγονός πως«στο νοσοκομείο αρνούνται διάφορες θεραπείες- έρχονται καλά δασκαλεμενοι – ζητάνε διαφορά φαρμακα που δεν ξέρουν τι είναι, αλλά διάβασαν στο διαδίκτυο ή τους το ειπε κάποιος ” επιστημονας” του διαδικτύου και κυρίως αρνούνται την διασωληνωση», όπως αναφέρει η κα Μπιτζάνη.
Συγκεκριμένα η ίδια έγραψε:
«Όσο περνάνε οι μέρες νομίζω και οι πιο αδιάφοροι έχουν καταλάβει ότι το 4ο κύμα δείχνει τα δόντια του. Οι εισαγωγές αυξάνουν, οι διασωληνωμενοι αυξάνουν, οι νεκροί αυξάνουν.Θα μου πείτε ότι περισυ ήμασταν χειρότερα. Θα σας πω ότι ειναι νωρίς ακόμη. Ηδη στο νοσοκομείο μου εκλεισε και άλλή κλινικη για να γίνει covid. Εχουμε 30 κλινες ΜΕΘ covid συνέχεια γεμάτες και καθημερινά δισωληνωνονται 1-2 ασθενείς που παραμένουν σε μια χειρουργική αίθουσα γιατί δεν υπάρχει πουθενά κενή κλινη για να μεταφερθούν σε ΜΕΘ.
Το φετινό φθινόπωρο είναι πολύ διαφορετικό από το περισινό. Αυτο οφείλεται σε 2 λογους. Ο ένας έχει σχέση με την ίδια την νόσο και την μετάλλαξη Δ, που εμφανίζεται με πολύ βαριά κλινική εικόνα. Βλέποντας στην αξονική τομογραφία την εικόνα των πνευμόνων των ασθενών αυτών καταλαβαίνεις ότι παλεύεις μάταια.
Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με το είδος των ασθενών. Οι ασθενείς αυτοί είναι ανεβολιστοι σε ποσοστό έως και 90%. Ανεμβολιαστοι μήνα Οκτώβριο σημαίνει αρνητές του εμβολίου. Αυτό συνοδεύεται και από άλλες ιδιαίτερες συμπεριφορές. Αργούν πολύ να έρθουν στο νοσοκομείο, 1 έως και 2 εβδομάδες , παίρνοντας διαφορά φαρμακα στο σπίτι- μέχρι και οξυγονο- και πηγαίνουν στο νοσοκομείο σε μαύρο χαλι, αφού έχουν μείνει με υποξυγοναιμια σειρά ημερών. Στο νοσοκομείο αρνούνται διάφορες θεραπείες- έρχονται καλά δασκαλεμενοι – ζητάνε διαφορά φαρμακα που δεν ξέρουν τι είναι, αλλά διάβασαν στο διαδίκτυο ή τους το ειπε κάποιος ” επιστημονας” του διαδικτύου και κυρίως αρνούνται την διασωληνωση. Δηλαδή έρχονται να τους βοηθήσεις αλλά θέλουν να κάνεις αυτά που σου λένε. Αποτέλεσμα? Εξουθενωνουν τους γιατρούς των κλινικων με συγχύσεις, καυγάδες, εισαγγελείς υπηρεσίας και απειλές μηνύσεων από τους συγγενείς τους με αποτελεσμα να διασωληνωνονται στο παρά πέντε. Φθάνουν στη ΜΕΘ σε άθλια, σχεδόν προθανατια κατασταση με βλάβες σχεδόν σε όλα τα όργανα. Αγωνιζεσαι σπο φιλότιμο και επειδή έτσι έμαθες να κάνεις. Το αποτέλεσμα θα είναι αποκαρδιοτικο και το ξέρεις.
Περισυ αγωνιζόμαστε με πάθος και είχαμε μια ελπίδα. Το εμβολιο. Δυστυχως ένα χρόνο μετά υπαρχουν άνθρωποι που αρνούνται να σωθουν. Στην πλειοψηφία τους φοβούνται γενικά τα εμβολια και καποιοι εκμεταλευονται τον φόβο τους. Άλλοι για οικονομικούς, άλλοι για θρησκευτικους (??) και άλλοι για πολιτικούς λόγους τους φανατιζουν, τους γεμίζουν το κεφάλι με αηδίες και ιστορίες συνωμοσιων τους προσετεριζονται , τους χειραγωγουν και τελικα θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Μεγαλη η ευθύνη τους. Οικογένειες ολόκληρες εχουν ξεκληριστει.
Αγαπητοί μου φίλοι του fb και φίλοι των φίλων μου ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να σπάσει αυτό το απόστημα που κοστιζει τις ζωές των συνανθρώπων μας και δηλητηριάζει τις ζωές όλων μας .
Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί ανθρωποι που γνωρίζουμε δεν εμβολιαζονται και ας προσπαθήσουμε να τους πεισουμε να το κάνουν. Με καλό τρόπο. Όχι με απόρριψη, όχι με οργή, όχι με ειρωνεία, αλλα με νοιαξιμο.
Σκεφτείτε ότι πολλοί από τους ανεμβολιαστους είναι άνθρωποι ευκολοπιστοι και απλοϊκοι που παρασυρθηκαν, ή είναι άνθρωποι που ντρέπονται να φανεί ότι υποχωρουν. Ο καθένας θέλει τον τρόπο του.
Ας κάνει ο καθένας ό,τι μπορει. Έστω και ένας να πειστεί είναι κερδος»
Η ανάρτηση: