ΑρχικήΕπικαιρότηταBloomberg: Καύσωνας διαρκείας ξανά στην Ελλάδα- Που θα χτυπήσει- Ο Καλλιάνος διαφωνεί

Bloomberg: Καύσωνας διαρκείας ξανά στην Ελλάδα- Που θα χτυπήσει- Ο Καλλιάνος διαφωνεί

Έχει τρομοκρατήσει πολύ κόσμο η είδηση που μεταφέρει το Bloomberg ότι το δεύτερο μισό του Αυγούστου έρχεται εκ νέου στην Ελλάδα καύσωνας διαρκείας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι προς το τέλος της εβδομάδας όμως το θερμόμετρο θα δείξει ξανά 40άρια και θα έχουμε νέο σκηνικό καύσωνα.

Πάντως, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος διαφωνεί και σύμφωνα με την ανάρτησή του δεν μπορεί να γίνει μακροχρόνια πρόβλεψη με επιτυχία.

Συγκεκριμένα γράφει: “Το Bloomberg αναφέρει σήμερα ότι κάποιοι Μετεωρολόγοι, ύστερα από μελέτες που έκαναν, έδωσαν την “είδηση” ότι μετά τις 15 Αυγούστου έρχεται πάλι ισχυρός καύσωνας που θα επηρεάσει τη Μεσόγειο και ασφαλώς όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας).
Όπως είναι λογικό, ενδέχεται να επικρατήσει πάλι ανησυχία στους πολίτες.
Απαντώ τα εξής :
1. Για μετά από 15 μέρες, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι καιρός θα επικρατήσει. Γνωρίζετε ότι ακόμη και για προβλέψεις 3 ημερών ενδέχεται να υπάρξουν αστοχίες, και υπάρχουν Μετεωρολόγοι που προβλέπουν τον καιρό για άνω των 15 ημερών; Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να προβλέψει κάτι… χαοτικό!
2. Αυτό το άρθρο του Bloomberg, όπως είναι λογικό, ενδέχεται να επηρεάσει τον Τουρισμό σε πολλές χώρες της Μεσογείου. Θα περίμενα τουλάχιστον μεγαλύτερη υπευθυνότητα από ένα τέτοιο μεγάλο μέσο.
3. Ο καιρός “πουλάει” πολύ τελευταία γιατί μας παρέχει πληροφορίες που αφορά τους πάντες και ειδικά τώρα που βιώνουμε περισσότερο τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης θα “πουλάει” ακόμα περισσότερο. Και καλώς που “πουλάει” γιατί οφείλουμε να είμαστε σωστά ενημερωμένοι. Αυτή είναι η αλήθεια! Αλλά τουλάχιστον, κάποια μέσα, να χρησιμοποιούν σωστά τις προβλέψεις των Μετεωρολόγων ή ακόμα καλύτερα, να χρησιμοποιούν τους σωστούς Μετεωρολόγους για προβλέψεις.
Συνοψίζοντας :
Δεν πρέπει να μας αφορούν άρθρα που μιλάνε για καιρικές προβλέψεις άνω της μιας εβδομάδας. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές αυτά, μην τα ξαναλέμε.
Απλά σας προετοιμάζω διότι σίγουρα θα δούμε άρθρα από διάφορα μέσα κυρίως του εξωτερικού (σε λίγο καιρό) που θα μιλάνε για φετινό «καταστροφικό» φθινόπωρο ή και ακόμα «πανίσχυρο» χειμώνα. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Έχουν καταντήσει πληκτικοί.
Ρίχνουν τη “ζαριά”… και αν πιάσει, έπιασε !

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ