ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαλλιάνος για καύσωνα: «Μπορεί να κρατήσει 9 ημέρες - Άλλαξαν τα δεδομένα...

Καλλιάνος για καύσωνα: «Μπορεί να κρατήσει 9 ημέρες – Άλλαξαν τα δεδομένα προς το χειρότερο»

Ισχυρότερο από το αναμενόμενο αναμένεται το κύμα καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χθες το βράδυ «άλλαξαν τα δεδομένα προς το χειρότερο. Πάμε για έναν δύσκολο, ισχυρό καύσωνα, ο οποίος θα περάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κορύφωση πια όχι την Παρασκευή, αλλά την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή».

Ο κ. Καλλιάνος έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα θερμό τριήμερο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 41-43 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά μπορεί να φτάσουν τους 44-45 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καύσωνα

Ερωτηθείς για το πόσο θα κρατήσει ο καύσωνας, ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι την Κυριακή μπορεί να πέσει ελάχιστα η θερμοκρασία, λέγοντας «θα πάμε στους 40-41, αλλά από τη Δευτέρα έρχεται νέα άνοδος του υδραργύρου». «Τουλάχιστον για 7-8 ημέρες θα μπούμε κάτω από πολύ θερμές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας», σχολίασε.

 

 

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καύσωνα

Σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει αναλυτικά τι δείχνουν τα προγνωστικά για τις επόμενες ημέρες.

«Δυστυχώς ο καύσωνας πιθανώς να είναι ισχυρότερος του αναμενόμενου.

Ακόμα και αν, ειδικά την Παρασκευή, το Σάββατο και ίσως και την Κυριακή που θα κορυφωθεί ο καύσωνας, αναμέναμε θερμοκρασίες της τάξεως των 42-43°C στα ηπειρωτικά (και τοπικά και λίγο παραπάνω), φαίνεται τελικά και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ότι ο καύσωνας αυτός υπάρχει πιθανότητα να αποδειχθεί ακόμα πιο ισχυρός του αναμενόμενου.