ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιπλή παρέμβαση Εισαγγγελέα του Αρείου Πάγου για την Βασιλική Θάνου

Διπλή παρέμβαση Εισαγγγελέα του Αρείου Πάγου για την Βασιλική Θάνου

Οι βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου που ακούγονται σε ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα iefimerida.gr, προκάλεσαν διπλή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στο skai.gr, o Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας ανέθεσε σε αντεισαγγελέα του Δικαστηρίου να μελετήσει το ηχητικό προκειμένου και να αποφανθεί αν θα πρέπει να βγει από το αρχείο η υπόθεση για την Βασιλική Θάνου.

Η υπόθεση με την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου είχε αρχειοθετηθεί σε χρόνο ρεκόρ το 2016, χωρίς σε βάθος έρευνα, όταν, τότε δημόσια την είχε καταγγείλει ο επιχειρηματίας και δικηγόρος Ανδρέας Βγενόπουλος για εκβιασμό, προκειμένου, κατά τον καταγγέλοντα, να του αποσπάσει χρήματα για να τον συνδράμει σε εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.

Η αρχειοθέτηση, τότε, είχε γίνει από την μετέπειτα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου Χρήματος Αννα Ζαίρη.

Παράλληλα σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Πλιώτα θα μελετηθεί και η αρχειοθέτηση που είχε γίνει για το σκέλος που αφορούσε άλλα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως μία επιχειρηματίας που εμφανιζόταν ως φίλη της προέδρου του Αρείου Πάγου και εκανε τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της, αν έτσι είχαν τα πράγματα, με τον ίδιο τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Η αρχειοθέτηση είχε γίνει από τον εισαγγελέα, που μετέπειτα πήγε στη Διαφθορά και διώκεται για την υπόθεση Novartis, Χρήστο Ντζούρα.

Αν η υπόθεση Θάνου βγει από το αρχείο, ουσιαστικά θα ξεκινήσει έρευνα εξαρχής και επί της ουσίας για μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της πολιτικής στο χώρο της δικαιοσύνης.