Δύο γυναίκες αρνούνται να δισωληνωθούν στο «Σωτηρία» – Τι διεμήνυσε η Εισαγγελία στους γιατρούς

11 mins read

Δυο γυναίκες ηλικίας 56 και 41 ετών, οι οποίες νοσηλεύονται στο Σωτηρία, αρνούνται να δισωληνωθούν, σύμφωνα με τα όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως αποκάλυψε η κα. Γκάγκα, χθες Πέμπτη οι δυο γυναίκες δεν δέχτηκαν να διασωληνωθούν, με την Εισαγγελία να διαμηνύει στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Τι είπε για την μετάλλαξη Όμικρον, την τρίτη δόση και την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο πιάνει το νέο στέλεχος Όμικρον, ωστόσο σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Για τη δυνατότητα διενεργείας της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους έξι μήνες ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό επισήμανε ότι είναι ασφάλεια για όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός. Η υπουργός τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60, και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε.

Ανέφερε ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για την προστασία από τον κορωνοϊό σε τρίτες χώρες.

Σημείωσε επίσης ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων και τις απώλειες, η κ. Γκάγκα υποστήριξε ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα