ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Ελλάδα στην 6η καλύτερη θέση στον κόσμο για τις παροχές υγείας...

Η Ελλάδα στην 6η καλύτερη θέση στον κόσμο για τις παροχές υγείας που προσφέρει στους πολίτες

Μια νέα μελέτη από την ασφαλιστική εταιρεία William Russell κατέταξε την Ελλάδα στην 6η καλύτερη θέση στον κόσμο αναφορικά με τις παροχές υγείας που προσφέρει στους πολίτες της για το 2022.

Η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε έναν αριθμό παραμέτρων όπως: η ευτυχία, η ευημερία, οι παροχές υγείας, οι επαγγελματικές ευκαιρίες και η ποιότητα ζωής προκειμένου να κατατάξει τις χώρες και να προσδιορίσει τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Στις παροχές υγείας περιλαμβάνεται ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής των κατοίκων μιας χώρας, ο αριθμός νοσοκομείων, η προσβασιμότητα στα νοσοκομεία, ο αριθμός κλινών ανά 1000 κατοίκους, ο αριθμός θανάτων από COVID-19 και ο αριθμός των γιατρών ανά 1000 κατοίκους.

Στην 6η θέση η Ελλάδα για τις παροχές υγείας

Πρώτη στην κατάταξη βρέθηκε η Ιαπωνία, με βαθμολογία 7,89 με άριστα το 10. Στη δεύτερη θέση, η Νότια Κορέα με 7,74, στην τρίτη θέση η Αυστρία με 7,55, στην τέταρτη θέση η Λιθουανία με 7,37, στην πέμπτη θέση η Γερμανία με 7,32 και στην έκτη θέση η Ελλάδα με 7,25. Στην πρώτη δεκάδα ακολούθησαν οι: Γαλλία, Τσεχία, Πορτογαλία και Κίνα.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, καθώς οι Ιάπωνες ζουν κατά μέσο όρο 84,4 έτη, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να είναι στα 78,14 έτη.

Η Φινλανδία, για ακόμη μια φορά, είναι η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο με βαθμολογία 7,89 στα 10.

Στην πρώτη θέση όσον αφορά τις επαγγελματικές ευκαιρίες είναι η Πολωνία. Η Ταϊλάνδη ξεχωρίζει στους δείκτες αφού το ποσοστό ανεργίας στη χώρα είναι μόλις 1%! Η Νορβηγία διαθέτει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και η Λιθουανία έχει μεγαλύτερο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα.

Στην κορυφή της κλίμακας για την ποιότητα ζωής βρέθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την εγκληματικότητα να βρίσκεται στο 10,88, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος κυμαίνεται στο 39,53.