Ένταση στην πορεία για το μεταναστευτικό – Έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό (video)

9 mins read

Πριν από λίγο σημειώθηκε, μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, ένταση με στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο νησιωτών για το μεταναστευτικό.

 

Αφορμή αποτέλεσε η παρουσία των στελεχών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, ενώ το συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ήταν σε εξέλιξη.

Η εμφάνιση των στελεχών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την αντίδραση των διαδηλωτών, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «έξω τώρα η Χρυσή Αυγή», «είστε ναζί, ξεφτίλες», «είναι εγκληματική οργάνωση» και «έξω οι φασίστες».

Σημειώνεται ότι, με παρέμβαση των ψυχραιμότερων, το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε και η διαδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Πως εκτυλίχθηκε το περιστατικό

Την ώρα του επεισοδίου με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ένας εκ των διοργανωτών έλεγε -με τον τηλεβόα- ότι είναι άμεση ανάγκη η αποσυμφόρηση των νησιών και πως αυτή η ενέργεια θα ήταν θετική τόσο για τους νησιώτες, όσο και για τους πρόσφυγες – μετανάστες.

Εκείνη την ώρα φώναξαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες», προτρέποντας, παράλληλα, τους παρευρισκόμενους να στραφούν στον «προδότη Κουτσούμπα», λέγοντας χαρακτηριστικά «θα γίνετε μειονότητα στον τόπο σας».

Η απάντηση που έλαβαν οι χρυσαυγίτες ήταν άμεση, καθώς οι διαδηλωτές σημείωσαν ότι «Δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα των νησιωτών οι χρυσαυγίτες».

Δείτε το βίντεο με το επεισόδιο:

https://twitter.com/ChristofakisN/status/1227884022505840640?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1227884022505840640&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fhrysi-aygi-entasi-stin-poreia-metanasteytiko

Facebook Comments

Τελευταία Νέα