ΑρχικήΕπικαιρότηταΕΟΦ: Παραμένει η «καμπάνα» στον Βελόπουλο για την κηραλοιφή «Βυζαντινόν»

ΕΟΦ: Παραμένει η «καμπάνα» στον Βελόπουλο για την κηραλοιφή «Βυζαντινόν»

Στην ιστορία σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τον ΕΟΦ για τις κηραλοιφές που διαφήμιζε ο Κυριάκος Βελόπουλος ως αντίδοτο στον κορωνοϊό, αναφέρεται δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση ακύρωσης προστίμου €10.000 για το προϊόν που διαφήμιζε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Μάλιστα ο κ. Βελόπουλος, διαβεβαίωνε ότι «με μία επάλειψη το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ κάνετε 17 χειραψίες, δεν κολλάτε τίποτα»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαφήμιση ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου του 2020, δεκαεπτά ημέρες πριν από την επιβολή της καραντίνας λόγω της επέλασης του κορωνοϊού. Τα στελέχη του Οργανισμού μελέτησαν το σποτ και διαπίστωσαν ότι ο διαφημιστής, δηλαδή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έλεγε, μεταξύ άλλων, για την κηραλοιφή:

«Το καλύτερο αντισηπτικό, αντιμικροβιακό το οποίο δρα εναντίον των μολύνσεων και των λοιμώξεων, ιδανικό για την αντιμετώπιση των παθήσεων του αναπνευστικού, είναι το “Β” γιατί βάζετε στα χέρια μία φορά το πρωί, μία το απόγευμα και μία το βράδυ και δεν περνά ούτε κορωνοϊός ούτε ιώσεις γρίπης», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι με τη χρήση της κηραλοιφής «αποτρέπετε κάθε μικρόβιο από τα χέρια σας». Ο κ. Βελόπουλος μιλούσε ακόμα για «αντισηπτικό που δρα εναντίον των λοιμώξεων και κυρίως των μολύνσεων», ενώ διαβεβαίωνε ότι με «μία επάλειψη το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ κάνετε 17 χειραψίες, δεν κολλάτε τίποτα».

Οι εφέτες, αφού έλαβαν υπόψη τους τις φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στη διαφήμιση, αποφάνθηκαν ότι «ορθά και νόμιμα επιβλήθηκε το πρόστιμο». Παράλληλα, το Διοικητικό Εφετείο επισημαίνει ότι το επίμαχο πρόστιμο «αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας» και δεν παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς το ύψος του μπορούσε να φτάσει έως και τα 100.000 ευρώ.

Πηγή Πρώτο Θέμα