ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίθεση με βιτριόλι - Ο ιερέας δράστης απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει μέσω...

Επίθεση με βιτριόλι – Ο ιερέας δράστης απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει μέσω facebook

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ιερομόναχο με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη. Στο ΚΑΤ οδηγήθηκε επίσης και ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου. Οι δύο Μητροπολίτες έχουν πρόβλημα στα αυτιά ενώ ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου έχει πρόβλημα με εγκαύματα στην πλάτη.

Την ίδια ώρα στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, ‘Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα. Σημειώνεται πως στο ΚΑΤ μεταβαίνει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματιών.

Νωρίτερα

Επίθεση με βιτριόλι στους έξι Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη αλλά και σε έναν φύλακα έκανε ιερέας, που κρινόταν από το δικαστήριο για να αποσχηματισθεί.

Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί τραυματισμένοι στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο ιερέας φέρεται να καθαιρέθηκε «μπούκαρε» σε αίθουσα και επιτέθηκε με το καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων, ενώ συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο.

Συγκεκριμένα, μόλις εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση για την καθαίρεσή του (ήταν σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση), ο εν λόγω ιερέας έβγαλε ένα μπουκαλάκι με καυστικό υγρό και το διάχυσε μέσα στην αίθουσα, τραυματίζοντας – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – 6 Μητροπολίτες και κληρικούς που ήταν στον χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο εν λόγω ιερέας είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ωστόσο η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα (δεν θα επεκταθούμε παραπάνω, πάντως στο κατηγορητήριο στο συνοδικό δικαστήριο υπήρχαν και εκκλησιαστικά και ποινικά παραπτώματα που εξετάστηκαν όπως λένε οι πληροφορίες μας) και έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο “ειρηνικής” διευθέτησης του θέματος, ο εν λόγω ιερέας παραπέμφθηκε στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα προς καθαίρεση από την Μητρόπολη Βεροίας.

Μάλιστα, ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας – σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Σέρρες – είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει μέσω κοινωνικών δικτύων και είχε κινηθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να τον αποτρέψει.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αν και συνοδικός αυτή την περίοδο, καθώς εξαιρέθηκε επειδή ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας ήταν εγγεγραμμένος την τελευταία περίοδο στη Μητρόπολη του και από αυτόν ξεκίνησαν οι διαδικασίες της καθαίρεσης.
Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσους κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη και έπεσα πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα. 

Συνελήφθη άμεσα κάθως τυχαία από το συγκεκριμένο μέρος περνούσε μια περιπολία. 

Και οι επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν πιο σοβαρά τραύματα -κυρίως στα χέρια και το πρόσωπο- και διακομίζονται στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με το Mega, δύο εξ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος. Σύμφωνα με το OPEN, οι δύο έχουν τραυματιστεί βαρύτερα.

Τραυματίες είναι επίσης οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου, ενώ ο δράστης είναι έχει μεταφερθεί ήδη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.