ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος Ιωάννας: «Θέλει να γίνει ένας απλός, φυσιολογικός...

Επίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος Ιωάννας: «Θέλει να γίνει ένας απλός, φυσιολογικός άνθρωπος»

Στον τηλεοπτικό σταθμό Open μίλησε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νικόλας Αλεξανδρής, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ιωάννα από την ημέρα που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι.

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης γυναίκας σόκαρε το πανελλήνιο πριν από ενάμιση χρόνο και έρχεται και πάλι στο προσκήνιο καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της 36χρονης που κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο.

«Η Ιωάννα θέλει να γίνει ένας απλός, φυσιολογικός άνθρωπος»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νικόλας Αλεξανδρής, είπε σε εκπομπή του Open:

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι η επίθεση έγινε μόνο και μόνο για να την τραυματίσει. Αυτές οι διαρροές της δικογραφίας, τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες, αποτυπώνουν ένα μέρος μόνο των συμβάντων και ευτυχώς που δεν έχει διαρρεύσει το σύνολο της δικογραφίας. Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν θα μείνει αμφιβολία σε κανέναν ότι πρόθεση αυτής της κυρίας, της καθ’ ομολογία δράστιδος ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι απλά να την τραυματίζει. Θα δείτε και πολλά άλλα στοιχεία τα οποία θα θεμελιώσουν όχι μόνο την προετοιμασία και το σχεδιασμό, αλλά και την πρόθεσή της να θανατώσει την Ιωάννα.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα ακούσουμε ποτέ το γιατί. Η Ιωάννα θα είναι εκεί στο δικαστήριο θα δώσει το παρών και θα σταθεί απέναντί της και θα την κοιτάξει και θα περιμένει τις απαντήσεις της. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η δράστιδα θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει. Η Ιωάννα θα είναι έτοιμη να ζητήσει την απονομή της δικαιοσύνης – στο μέτρο και στο βαθμό που η ελληνική δικαιοσύνη το επιτρέπει.

Η Ιωάννα θέλει να ξαναγίνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, όχι όμορφη ας μην κοροϊδευόμαστε. Πολλοί από μας το έχουμε σίγουρο και δεδομένο στην καθημερινότητά μας. Όσα χρόνια φυλάκισης και αν επιβληθούν στη δραστίδα δεν θα ξαναγίνει φυσιολογική η Ιωάννα».

 

Για την ύπαρξη συνεργού ο δικηγόρος είπε: «Δεν είναι θέμα σεναρίου είναι θέμα κοινής λογικής. Και όταν μιλάμε για ένα χρονικό εύρος πάνω από ενός χρόνου, προφανώς υπάρχουν συνεργοί μικρότερης ή μεγαλύτερης αξίας. Αυτό που έχει σημασία είναι η απόδειξη και όχι η ύπαρξη συνεργού».

Ιωάννα για την επίθεση με βιτριόλι: «Δικαιοσύνη για μένα θα ήταν να επανέλθει η υγεία μου»

Σε συνέντευξή στο iefimerida η Ιωάννα είπε:

«Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επούλωση των εγκαυμάτων. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο πάνω μας και αλληλεπιδρά άμεσα με τα συναισθήματα και την ψυχολογία μας. Για αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης της υγείας μου να βρίσκομαι σε καλή ψυχολογία και ήρεμη συναισθηματικά έτσι βοηθάω το σώμα μου να λειτουργήσει καλύτερα και να επουλώσει πιο σωστά. Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο όταν καθημερινά αντιμετωπίζω στον καθρέφτη μου μία εικόνα η οποία είναι άγνωστη προς εμένα και τρομακτική.

Δικαιοσύνη για μένα θα ήταν να επανέλθει η κατάσταση της υγείας μου στο στάδιο πριν από την επίθεση αντιθέτως έχω να αντιμετωπίσω μία μόνιμη αναπηρία και αμέτρητα επώδυνα χειρουργεία τα οποία θα διαρκέσουν χρόνια χωρίς απαραίτητα να μου προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη δικαίωση που περιμένω το δικαστήριο να μου δώσει, φυσικά είναι η μέγιστη ποινή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς ελαφρυντικά. Η πορεία της ζωής μου άλλαξε για πάντα και δυστυχώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Η κατάστασή μου δεν αντιστρέφεται ούτε διορθώνεται.

Το ερώτημα “γιατί μου το έκανες αυτό” συνεχώς τριγυρνάει στο κεφάλι μου. Πιστεύω πως όποιος περιμένει απάντηση κατά τη διάρκεια της δίκης δυστυχώς θα απογοητευτεί.

Πρώτον γιατί αντικειμενικά δεν υπάρχει κανένας λόγος που να δικαιολογεί αυτή την επίθεση και δεύτερον αν υπήρχε κάτι θα είχε ειπωθεί ήδη. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρη και ξεκάθαρη είναι ότι δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν και πώς αυτή η επίθεση στηρίχτηκε μόνο σε συναισθήματα ζήλιας, φθόνου και κακίας ενός προβληματικού για την κοινωνία ανθρώπου. Ενός εγκληματία.

Καταλαβαίνω πως η διαδικασία της δίκης θα είναι κάτι πολύ δύσκολο συναισθηματικά για μένα και για τους δικούς μου ανθρώπους. Δέχτηκα μία τραγική επίθεση με σκοπό να χάσω τη ζωή μου αυτό έγινε απόλυτα συνειδητά από τον θύτη μου, αλλά χωρίς κανένα λόγο. Δεν υπάρχει τίποτα που να το δικαιολογεί, που να το στηρίζει και για αυτό τον λόγο περιμένω το δικαστήριο να εκδικάσει τη μέγιστη ποινή χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Είναι σημαντικό για μένα να έχω τη στήριξή του κόσμου και αισθάνομαι πως την έχω».

Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 η 36χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Η 36χρονη θα δικαστεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο.

Στην απολογία της η 36χρονη είχε υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά είχε μια αρρωστημένη εμμονή με το θύμα για ένα προσωπικό ζήτημα.