ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη - Οι...

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη – Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από περίπου 1,5 χρόνο, με θύμα την 35χρονη  Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η 35χρονη κοπέλα βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε κατά τη διάρκεια της δίκης μετατροπή του κατηγορητηρίου σε ευνοϊκότερο.

Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στο δικαστήριο η 36χρονη ομολογεί την πράξη της πλην όμως ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

 

Ακόμη ο κ.Κεχαγιόγλου τόνισε: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της δράστριας, η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. «Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε.

Η κατηγορούμενη δεν παρέστει στο δικαστήριο.

Μάλιστα σύμφωνα με δήλωσή της που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο σε μεταγενέστερο στάδιο της δίκης.

Συγκεκριμένα με την εκφώνηση του ονόματός της, ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ειναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Στη δήλωσή της η 36χρονη ανέφερε: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Συγκλόνισε η Ιωάννα με τη δύναμη ψυχής της 

Στο Εφετείο έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί η 35χρονη Ιωάννα που δέχθηκε πριν από περίπου 1,5 χρόνο επίθεση με βιτριόλι.

 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι, έφτασε στα δικαστήρια. Φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία, πολύ αργά και με τη βοήθεια των δικηγόρων της.

 

Η άτυχη Ιωάννα που η ζωή της άλλαξε δραματικά σε μία στιγμή εξ αιτίας της «αρρωστημένης εμμονής» μίας 36χρονης συντοπίτισσάς της από την περιοχή του Βάλτου Αμφιλοχίας, παρά τις δυσκολίες και την ψυχική φόρτιση είχει δηλώσει ότι θα είναι παρούσα στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία και να δώσει κατάθεση.

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα». Με αυτή τη φράση η Ιωάννα Παλιοσπύρου, εξήγησε την ανάγκη της να είναι παρούσα στο Δικαστήριο.

Έχουν περάσει 16 μήνες από την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε, το πρωί της 20ης Μαΐου 2020, στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγαζόταν η εταιρία στην οποία δούλευε.

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που σόκαρε το πανελλήνιο ξεκινά με στόχο να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς η κατηγορουμένη έχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης, με το όριο του 18μήνου να μην επιτρέπει καθυστερήσεις για την ετυμηγορία των δικαστών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που συντάραξε την κοινή γνώμη προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον καθώς το θύμα έχει υποστεί σοβαρότατες βλάβες και έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, καλείται μετά από ήδη εννέα χειρουργεία να ζει υπό ειδικές συνθήκες και με σωρεία επεμβάσεων που έπονται.