ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίθεση με βιτριόλι: Κύμα αλληλεγγύης για την Ιωάννα - Οι δωρεές ξεπέρασαν...

Επίθεση με βιτριόλι: Κύμα αλληλεγγύης για την Ιωάννα – Οι δωρεές ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Πραγματικά συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η υπόθεση της οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου «ταρακούνησε» τη χώρα το πρωί της Τετάρτης όταν έφτασε στο δικαστήριο, 16 μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι από την 37χρονη κατηγορούμενη, η οποία έχει ομολογήσει την ειδεχθή πράξη της.

Η νεαρή γυναίκα έχει συγκλονίσει τόσο με τη δύναμη ψυχής της και με την αξιοπρεπέστατη στάση της, την ώρα που ο αγώνας της για επαναφορά σε μια όσο το δυνατόν κανονική ζωή είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Στη «μάχη» αυτή έχει ριχτεί από την πρώτη στιγμή η πρώην τηλεπαρουσιάστρια και προσωπική φίλη της, Αννίτα Ναναθαήλ, η οποία μέσω μεγάλης πλατφόρμας του εξωτερικού που αφορά δωρεές σε άτομα που χρήζουν βοήθειας, καλεί όσους θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά.

Στην πλατφόρμα είχε κάνει δωρεά και η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος με το ποσό των 1.000 δολαρίων, ενώ την προσπάθεια είχε στηρίξει δημοσίως και η συγγραφέας – αρθρογράφος Αριάννα Χάφινγκτον.

Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες

Οι προσδοκίες, ωστόσο, έχουν πλέον ξεπεραστεί και αυτό που συμβαίνει στην πλατφόρμα είναι ασύλληπτο.

Ο στόχος που είχε τεθεί ήταν τα 80.000 δολάρια και ήδη έχει επιτευχθεί. Πιο συγκεκριμένα, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 93.000 δολάρια, ενώ συνολικά έχουν γίνει σχεδόν 2.500 δωρεές.

Αξιοσημείωτο είναι πως μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, δηλαδή μετά την εμφάνισή της στο δικαστήριο, οι δωρεές που έγιναν ήταν πάνω από 700!

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, όμως η γενναιότητα της είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Οι δωρεές θα καλύψουν κάποιες ιατρικές της ανάγκες όπως φάρμακα, αλοιφές, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες μάσκες προσώπου και ενθέματα εξειδικευμένα για τη βελτίωση ουλών και μοσχευμάτων αλλά και για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσής της. Σε δεύτερο χρόνο ίσως χρειαστεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα αποκατάστασης.