ΑρχικήΕπικαιρότηταΈρευνα από Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες του Στίγκα για βουλευτές των...

Έρευνα από Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες του Στίγκα για βουλευτές των «Σπαρτιατών»

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι καταγγελίες του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα για τη λειτουργία του κόμματος.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και έχει καλέσει σε κατάθεση ενώπιόν της τον κ.Στίγκα την ερχόμενη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ.

Μετά τις αναφορές για Greek mafia και Δον Κορλεόνε

Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Στίγκας είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής την περασμένη Πέμπτη την απουσία των υπολοίπων βουλευτών από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τις πυρκαγιές κατηγορώντας τους ότι είναι «καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα εξωκοινοβουλευτικά κέντρα», τα οποία όπως σημείωσε «παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν».

Επιπλέον, ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών των «Σπαρτιατών», σε δηλώσεις του έχει αναφέρει πως «πήγαιναν στον Δομοκό για να δηλώσουν τα σέβη τους και να πάρουν οδηγίες από τον Κασιδιάρη», ενώ έχει κάνει λόγο για «εκβιασμούς» και «μεθοδεύσεις» που σχετίζονται με την κρατική επιχορήγηση προς το κόμμα.

Οι δημόσιες αναφορές του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ