Έρχεται νέο πενταψήφιο για ψώνια με χρονικό όριο

11 mins read

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν στα σκαριά έναν νέο αριθμό sms για την έξοδο των πολιτών για το λιανεμπόριο, όποτε ανοίξει και πάλι η αγορά.
Ο νέος πενταψήφιος αριθμός θα είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο του 13033, τον οποίο οι πολίτες θα χρησιμοποιούν, προκειμένου να πάνε στα μαγαζιά να ψωνίσουν, είτε με click away είτε με inside. 
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι θα διατηρηθεί πλήρως ο αριθμός 13033 και με τις 6 επιλογές των sms, συμπεριλαμβανομένου του sms 2 που είναι για τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης.
Με βάση την κεντρική ιδέα στην κυβέρνηση, ο πολίτης θα στέλνει sms στο νέο πενταψήφιο και το απαντητικό sms θα λειτουργεί ως χρονόμετρο, προκειμένου να κάνει τα ψώνια που έχει προγραμματίσει, με βάση τα ραντεβού που έχει κλείσει σε εμπορικά καταστήματα. Η διάρκεια του απαντητικού sms, εν είδει χρονομέτρου, θα είναι είτε δύο είτε τρεις ώρες, κάτι που ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί, καθώς μένει να συζητηθεί με τους λοιμωξιολόγους.
Με τα παρόντα επιδημιολογικά δεδομένα, πάντως, φαίνεται δύσκολο να δοθεί πράσινο φως για την επαναλειτουργία της αγοράς την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Μαρτίου και, υπό αυτό το πρίσμα, το άνοιγμα μπορεί να μετατεθεί για τις 8 του μήνα. 
Ακόμα, όμως, μένει να φανεί η επιδημιολογική εξέλιξη της εβδομάδας, αν και οι πρόδρομοι δείκτες είναι ενδεικτικοί της επιβάρυνσης στο σύστημα Υγείας, με σχεδόν 90% των κλινών ΜΕΘ Covid να είναι κατειλλημένες στην Αττική και πολλά νοσοκομεία να ενεργοποιούν ήδη το plan B τους. Η τάση επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας, δε, αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, παρά τη γενικότερη εικόνα σταθεροποίησης που υπάρχει, με δεδομένο ότι αρχίζει και φαίνεται η επίδραση των νέων μέτρων.

Facebook Comments