ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιές και δακρυγόνα στη Μόρια - 2.000 μετανάστες στους δρόμους (video)

Φωτιές και δακρυγόνα στη Μόρια – 2.000 μετανάστες στους δρόμους (video)

Βγήκαν σήμερα στους δρόμους περίπου 2.000 μετανάστες, και αιτούντες άσυλο, οι οποίοι ζουν στη Μόρια και διαμαρτυρήθηκαν για τον εγκλωβισμό τους στον καταυλισμό.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να φθάσουν στη Μυτιλήνη, παρ’ όλα αυτά, οι διαδηλωτές ήταν αποφασισμένοι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κυνηγητό και ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει ένταση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης,  με 500 διαδηλωτές να διαφεύγουν από τα στενά και να φθάνουν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Εκεί, οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να φθάσουν μέχρι την προκυμαία, όπου ύψωσαν πανό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα χημικά έκαναν αποπνικτική την κατάσταση στον Καρά- Τεπέ, με τις ΜΚΟ να εκκενώνουν τον καταυλισμό.

https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/473786079960787/

Σημειώνεται ότι πάνω από 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στη δομή της Μόριας, η οποία δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί μέχρι 3.000 άτομα.

Ακόμη, οι  διμοιρίες ΜΑΤ έχουν εμποδίσει τη διαδήλωση, ενώ ήδη έγινε προσπάθεια να ανακόψει το κύμα των ανθρώπων να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, εκείνοι αποφασισμένοι, ξεφεύγουν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία» διαμαρτυρόμενοι ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.