ΑρχικήΕπικαιρότηταΦρίκη στην Ηλιούπολη: «Άλλα 3 θύματα περιμένουν να μιλήσουν - Τουλάχιστον 5...

Φρίκη στην Ηλιούπολη: «Άλλα 3 θύματα περιμένουν να μιλήσουν – Τουλάχιστον 5 στο κύκλωμα»

Καταιγισμός αποκαλύψεων από την δικηγόρο της 19χρονης η οποία ξέφυγε από τα χέρια του αστυνομικού το Σάββατο στην Ηλιούπολη.

 

Μιλώντας στον Ant1 η δικηγόρος της κοπέλας, Αντωνία Λεγάκη, αρχικά,  διευκρίνισε τον ρόλο της μητέρας της 19χρονης λέγοντας ότι «στο πλαίσιο της τρομοκρατίας που της ασκούσε ο αστυνομικός, της είχε απαγορεύσει προφανώς να πει οτιδήποτε … η ίδια ήταν τόσο τρομοκρατημένη που δεν είχε μιλήσει στη μητέρα της … το κινητό της το είχε σπάσει ο ίδιος, για να μην επικοινωνεί με κανέναν … τις πρώτες ημέρες μετά την αποκάλυψη δεν είχαμε κι εμείς κινητό να συνομιλούμε, επικοινωνούσαμε μέσω της μητέρας».

Στη συνέχεια, η ίδια αποκάλυψε αρχικά ότι «το θύμα έχει εξαρχής κατονομάσει στην αστυνομία τουλάχιστον 3 ανθρώπους εκτός του αστυνομικού που έχει ήδη συλληφθεί και του πατέρα της … θεωρώ δεδομένο ότι … δεν είναι μόνο αυτοί», ενώ διευκρίνισε ότι ειδικά «για τον πατέρα δεν ξέρουμε εάν συμμετείχε στο κύκλωμα», αλλά σε κάθε περίπτωση εκτίμησε ότι σε αυτό «δεν είναι μόνο πέντε» αυτοί που εμπλέκονται.

 

«Άλλα 3 θύματα περιμένουν να μιλήσουν»

«Από την Δευτέρα και μετά, λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε -και παρότι πολύ κακώς η εισαγγελία δεν έχει διατάξει να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του (το οποίο αναφέρει στο σχετικό βίντεο) ώστε να έρθουν και άλλες κοπέλες», είπε η κα Λεγάκη, «ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί μου τρεις που έχουν περάσει τα ίδια στα χέρια του ίδιου ανθρώπου. Μία εξ αυτών μου έχει μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες, για ανθρώπους άλλους πέρα από αυτόν … Σήμερα θα προσπαθήσω να μιλήσω με την ανακρίτρια, να δώσω ότι στοιχεία έχω, με σκοπό να τους παρασχεθεί ασφάλεια, με σκοπό να προσέλθουν στην ανακρίτρια, γιατί αυτός ο κόσμος φοβάται. Κάποια από αυτά τα θύματα είναι απολύτως τρομοκρατημένα ακόμα».

Αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες για «ακόμα δέκα κοπέλες κλεισμένες» αλλά και για «ακόμα μία κοπέλα που απελευθερώθηκε τώρα, μαζί με την δική μου και δεν θέλει ακόμα να μιλήσει … ήταν και εκείνη αιχμάλωτη και απελευθερώθηκε μαζί με την δική μου (επειδή συνελήφθη ο αστυνομικός)… είναι πια απαίτηση της κοινωνίας η εισαγγελία να δώσει ασφάλεια σε αυτά τα κορίτσια, να μιλήσουν».

Η δικηγόρος επανέλαβε εξάλλου ότι «στην περίπτωση της 19χρονης οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν εκείνη κατηγορούμενη, την απέκλεισαν από τους συνηγόρους της, από το να μιλήσει σε σύντομο χρόνο σε κόσμο. Αυτό δεν έχει απαντηθεί. Το τελευταίο που δημιουργεί είναι αίσθηση ασφάλειας. Εγώ αυτό που θα ζητούσα είναι περισσότερες σερβιτόρες στην κοινωνία μας, σαν αυτή που διέσωσε την 19χρονη. Και λιγότερους αστυνομικούς σαν αυτούς που την είχαν όλη ημέρα στην Ηλιούπολη, που δεν έκαναν τίποτα και μετά την εξαφάνισαν … μιλάω για την στάση των επίσημων Αρχών μετά την αποκάλυψη … πρέπει η αστυνομία να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το νόμο και το Σύνταγμα. Δεν φταίει ο κόσμος που διατυπώνει τις επιφυλάξεις … απαντήσεις στο γιατί την εξαφάνισαν 24 ώρες δεν έχουμε πάρει».