Γενική αργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

13 mins read

Με απόφαση της κυβέρνησης το απόγευμα της Δευτέρας, η σημερινή ημέρα, Τρίτη, κηρύχθηκε γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Χθες, ισχυρή σύσταση προς όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είχε απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Ελπίς» το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Κατά τα άλλα ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων για την αντιμετώπιση αυτών των έκτακτων συνθηκών».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα