Προς αναζήτηση Ιφιγένειας ή ανασχηματισμό ουσίας

19 mins read

*Καλημέρα, φίλοι μου.

Σήμερα, μαζί με εμένα, ανοίγει τα χαρτιά και ο Κυριάκος. Όσοι απορούσαν που είναι ο πρωθυπουργός, θα έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν στο υπουργικό συμβούλιο. Θα αξιοποιήσει το βήμα αυτό προκειμένου να χαράξει τα γραμμή σε σχέση με τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν τα δυο προηγούμενα 24ωρα.

Όχι τίποτα άλλο, να βοηθήσει και τα στελέχη του τα οποία ελλείψει γραμμής έλεγαν το κοντό τους και το μακρύ τους. Οι πιο μυημένοι στον τρόπο σκέψης του Κυριάκου διέδιδαν πάντως από χθες πως όλα όσα έγιναν φέρνουν πιο κοντά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Να δούμε αν και πάλι θα αναζητηθεί κάποια ” Ιφιγένεια” ή θα είναι (όταν με το καλό γίνει) ανασχηματισμός ουσίας.

*Το, κατά Παπαγγελόπουλο, μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, βλέπε Novartis, εξελίσσεται σε βατερλό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την αρχειοθέτηση των υποθέσεων που αφορούν Αβραμόπουλο και Άδωνι, έχει μείνει μόνο η υπόθεση Λοβέρδου και αυτή μισή, καθώς η κατηγορία για ξέπλυμα έχει αρχειοθετηθεί. Απο τον Οκτώβριο του 2019 εκκρεμεί μόνο η κατηγορία για παθητική δωροδοκία. Ο άνθρωπος κρατείται εδώ και 2,5 χρόνια σε ομηρία επειδή δεν αποφασίζεται αν για την κατηγορία αυτή είναι αρμόδια η Δικαιοσύνη ή η Βουλή. Δεν το λες και κράτος δικαίου όλο αυτό.

* Και μιας και αναφέρθηκα στο κράτος δικαίου, να θυμίσω ότι ο Γιαννος Παπαντωνίου προφυλακιστηκε για κοντά 18 μήνες και εδώ και ένα χρόνο είναι έξω. Στον ορίζοντα δεν φαίνεται πότε θα γίνει η δίκη του και καλά-καλά δεν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται με την υπόθεσή του και τις κατηγορίες που τον συνοδεύουν. Όσο συντηρείται, δε, αυτό το καθεστώς, παραμένει με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς.

*Ο Κυριάκος έχει να αντιμετωπίσει τα χιόνια και ο Αλέξης την…Ομπρέλα. Τα στελέχη της οποίας, από Τσακαλώτο,Φίλη, Βούτση, Σκουρλέτη έως Παπαδημούλη, Βίτσα, Πουλάκη, Δριτσα, οργανώνονται και ετοιμάζουν κείμενο με υπογραφές απέναντι στη βόμβα Τσίπρα για εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Κατι που αποτελεί και το τελευταίο ανάχωμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μετατραπεί σε εντελώς άλλο κόμμα από αυτό που γεννήθηκε. Όλοι τους ξερουν ότι η μάχη είναι μάλλον χαμένη. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν όλοι αυτοί όταν το συνέδριο θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία την αλλαγή που εισηγείται ο Τσιπρας. Θα απέχουν από τη διαδικασία εκλογής, εν γνώσει τους ότι έτσι ξεκόβονται από το κόμμα ή θα βάλουν κάποιο στέλεχος να “θυσιαστεί” απέναντι στον Τσιπρα; Επ’ αυτου θα μάθουμε περισσότερα στην Συνδιάσκεψη που θα κανουν τις προσεχείς ημέρες. Για να δούμε ο Φίλης θα είναι εντέλει αυτός που θα βγει μπροστά και θα αντιπαρατεθεί με τον Τσιπρα. Απο την στιγμή που ο Ευκλείδης δεν μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση, άλλο στέλεχος με πολιτικό βάρος πλην Φίλη δεν υπάρχει.

* Οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπορει είναι σε 1,5 χρόνο από τώρα, όμως έχω την αίσθηση πως κάτι οι φωτιές του καλοκαιριού και κάτι ο χιονιάς της (μη) Ελπιδας έχουν κάνει τον Κυριάκο να ξανασκέφτεται σοβαρά την αναζήτηση προσώπου για την Περιφέρεια Αττικής. Και αυτό πολύ δύσκολα θα ναι ο Πατούλης.

Facebook Comments