ΑρχικήΕπικαιρότηταΜακελειό- Γλυφάδα: Η ζωή του δράστη με την οικογένεια εφοπλιστών, οι λογαριασμοί...

Μακελειό- Γλυφάδα: Η ζωή του δράστη με την οικογένεια εφοπλιστών, οι λογαριασμοί και οι σοκαριστικές μαρτυρίες

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία της Γλυφάδας και για τους πιθανούς λόγους που όπλισαν το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου δράστη.

Σημαντικό ρόλο για την τραγική εξέλιξη φαίνεται πως έπαιξε το σπίτι που διέμενε ο Αιγύπτιος. Η μητέρα της οικογένειας Καρνέση, φέρεται να είχε αφήσει κληρονομιά μεγάλο χρηματικό ποσό στον δράστη, ενώ του είχε υποσχεθεί να του γράψει το συγκεκριμένο οίκημα. Ωστόσο μέχρι το θάνατό της δεν είχε προβεί στις σχετικές ενέργειες. Σύμφωνα με τον Alpha μετά από αυτό ο Αιγύπτιος ζητούσε από την οικογένεια να του γράψουν το σπίτι, όπως του είχε τάξει η μητέρα τους, με βάση τα λεγόμενά του, αλλά τα αδέλφια δεν δέχονταν.

Το συγκεκριμένο σπίτι ήταν το μήλον της έριδος ανάμεσα στο δράστη και στη Μαρία Καρνέση. H έξωση από αυτό το σπίτι φαίνεται πως ήταν η αρχή του τέλους.

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι τηλεφωνούσαν στον Αιγύπτιο δράστη και τον απειλούσαν πως «θα τον κάψουν σαν ποντίκι».

 

 

 

 

Όπως μετέδωσε το Mega, που επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά των θυμάτων, ο δράστης διέθετε μαζί με την αδερφή του λογαριασμό στη ελβετική City Bank με καταθέσεις αυτή τη στιγμή μόλις 1.500 ευρώ.

Ωστόσο, μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού διακινήθηκαν τεράστια ποσά και συγκεκριμένα 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην ίδια τράπεζα υπήρχαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση.

Παράλληλα, ο 76χρονος διέθετε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Σε αυτόν τον λογαριασμό μπήκαν και τα 50.000 ευρώ που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του.

 

 

Αποφασισμένος να σκοτώσει ο Αιγύπτιος

Ως έναν άνθρωπο που πήγε στη ναυτιλιακή το πρωί της Δευτέρας αποφασισμένο να σκοτώσει παρουσίασε σήμερα το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης, τον Αιγύπτιο δράστη.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Αιγύπτιος είχε στο στόχαστρό του και την άλλη αδελφή της οικογένειας, τη Δέσποινα Καρνέση, η οποία επίσης βρισκόταν στην εταιρεία το πρωινό εκείνο και πιθανό να ήθελε να την κρατήσει όμηρο.

«Ο άνθρωπος πήγε αποφασισμένος, αλλά η ταχύτητα επέμβασης της Αστυνομίας τού χάλασε τα σχέδια. Γίνονται κάποιες σκέψεις μήπως ήθελε να πάρει όμηρο την κυρία Δέσποινα, δεν ξέρω τι άλλο ήθελε να κάνει, αλλά η πολύ γρήγορη επέμβαση της Αστυνομίας τού χάλασε τα σχέδια και προχώρησε στο απονενοημένο», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση. Αναφερόμενος στη Δέσποινα Καρνέση, σημείωσε ότι είτε πρόλαβε να κρυφτεί είτε την κλείδωσε ο δράστης μαζί με μια άλλη υπάλληλο σε τουαλέτα θέλοντας να την πάρει όμηρο. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, σίγουρα θα βρουν στοιχεία. Θα ήταν μεγαλύτερη η τραγωδία αν δεν επενέβαινε γρήγορα η Αστυνομία».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει, πήγε με όπλα στο αυτοκίνητό του, δεν τσακώθηκε και εκείνη τη στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι».

 

 

«Δεν είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις του 76χρονου με την οικογένεια»

Στην ερώτηση αν μετά την απόλυσή του πέρυσι ο Αιγύπτιος είχε επιστρέψει στην εταιρεία, ο δικηγόρος της οικογένειας απάντησε πως δεν το γνωρίζει αυτό, αλλά εξήγησε ότι «δεν είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις τους μέχρι του βαθμού να φθάσει να δημιουργούνται εντάσεις, αντεγκλήσεις κ.λπ.». Όπως είπε, δεν του είχε μεταφερθεί από την οικογένεια ως σκέψη, προβληματισμός και ανησυχία κάτι τέτοιο. «Πραγματικά δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του δράστη», ανέφερε.Ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, και αυτός, όπως έκανε ο Σπύρος Καρνέσης, διαχώρισε εντελώς την τραγωδία στη ναυτιλιακή με την ενδοοικογενειακή διαμάχη. Ανέφερε μάλιστα ότι η μεταξύ τους διένεξη εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η απόφαση αναμένεται, ενώ έκανε λόγο για πολιτισμένο κλίμα και ηρεμία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο ο Αιγύπτιος να είχε βρεθεί ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα της οικογένειας Καρνέση, μετά τη διαμάχη που είχε προκύψει μεταξύ τους. «Διότι η όποια διαφορά μεταξύ των αδελφών οδηγήθηκε με πολιτισμένο τρόπο στο δικαστήριο, την προηγούμενη εβδομάδα δικάστηκε η υπόθεση, περιμένουμε την απόφαση ήρεμα και πολιτισμένα, δεν δικαιολογείται αυτό το πράγμα», εξήγησε.

«Δεν του είχε παραχωρηθεί σπίτι από την οικογένεια Καρνέση»

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μεγάλη ανατροπή με το σπίτι χθες -το οποίο δεν ανήκει στη ναυτιλιακή ή στη Μαρία Καρνέση, άρα δεν μπορούσαν ούτε να του το παραχωρήσουν ούτε και να τον εκδιώξουν από αυτό-, αλλά και το ότι, όπως φαίνεται σύμφωνα με τα λεγόμενα της πλευράς της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση, ο Αιγύπτιος δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης, αναζητείται τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του το πρωί της Δευτέρας. Ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση σε άλλη συνέντευξή του, στο Mega, έθεσε και το θέμα της διαταραγμένης προσωπικότητας, λέγοντας πως το γεγονός ότι αυτοκτόνησε δείχνει αυτό το πράγμα.

 

Το χρονικό της επίθεσης

Ο δράστης εισέβαλε στα γραφεία με μία κοντόκανη καραμπίνα και ένα περίστροφο κι έβαψε τα χέρια του με αίμα, σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο και σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση, Αντώνη Βλασάκη, κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, που εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας.

Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και τράβηξε τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

 

 

Εργαζόμενοι που βρίσκονταν το πρωί της Δευτέρας, 12/02, στη ναυτιλιακή εταιρεία, υποστηρίζουν πως είδαν τον 76χρονο να ανεβαίνει στον τέταρτο όροφο και να πηγαίνει στο γραφείο της Δέσποινας Καρνέση. Εκεί βρισκόταν η ίδια με την γραμματέα της.

Ο 76χρονος τότε κλείδωσε μέσα στο γραφείο τις δύο γυναίκες και φεύγοντας πήρε το κλειδί. Όσοι ήταν εκεί θεωρούν πως, με αυτήν τη κίνηση, ήθελε να απομονώσει τις δύο γυναίκες από τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν, καθώς ξεκάθαρος στόχος του ήταν η Μαρία Καρνέση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων, ο 76χρονος Άρης δεν ήθελε να βλάψει κανέναν άλλο πέρα από μέλη της οικογένειας Καρνέση.

 

Φίλος οικογένειας Καρνέση: «Ο Αιγύπτιος προσπάθησε να πείσει την Μαρία Καρνέση να μη τον διώξει από το σπίτι στη Γλυφάδα»

Στο μεταξύ, νέες μαρτυρίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δίνοντας άλλες διαστάσεις στις σχέσεις του Αιγύπτιου δράστη με τους εργοδότες του.

Μιλώντας στο Live News, στενός φίλος της επιχειρηματικής οικογένειας εξήγησε τι είχε συμβεί τους προηγούμενους μήνες και τι πιστεύει ότι όπλισε τα χέρια του δράστη.

 

 

«Τον διώξανε από την επιχείρηση μετά από 33 χρόνια. Δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν άλλον, πέρα από τους -κατά τη γνώμη του- υπαίτιους», είπε.

Ο 76χρονος, έγινε όπως λέει, κόκκινο πανί για τις δύο αδερφές Καρνέση, όταν πήρε το μέρος του αδερφού τους, Σπύρου, στην ενδοοικογενειακή τους διαμάχη.

Αρχικά, απολύθηκε από τη ναυτιλιακή και στη συνέχεια του έκαναν έξωση από το σπίτι που έμενε. «Πήγε μαζί με τον κ. Σπύρο, ο οποίος είναι το μεγάλο αφεντικό της εταιρίας και αυτή η εταιρία έχει διαμάχη εδώ και χρόνια με τον κ. Σπύρο. Έχουν οικονομική διαμάχη και είναι στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

Ο 76χρονος, γνωστός σε όλους ως Άρης, έδειχνε στεναχωρημένος το τελευταίο διάστημα και έκανε λόγο για αχαριστία. Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν τα όσα έμελλε να συμβούν το πρωί της Δευτέρας 12/02. «Το θεώρησε αχαριστία, ότι τον πετάξανε στον δρόμο. Αχαριστία γιατί ήταν ο επιστάτης και ήταν πολύ καλός και ήρεμος».

 

Η αμύθητη περιουσία της οικογένειας και οι αδελφικές αντιδικίες

Η έντονη διαμάχη της οικογένειας ξεκίνησε όταν η Μαρία και η Δέσποινα με αγωγή τους κατηγορούσαν τον αδελφό τους, Σπύρο Καρνέση, ότι πήρε από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια, τα οποία και μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία.

Παράλλη, άλλη μια οικονομική διαμάχη δίχαζε την οικογένεια.

«Τελευταίο παράδειγμα είναι η δικαστική διαμάχη των τριών αδελφών, καθώς η Μαρία Καρνέση, η Δέσποινα Καρνέση, αλλά και ο σύζυγός της Αντώνης Βλασάκης είχαν κινηθεί εναντίον του Σπύρου Καρνέση για την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας «Πήγασος».

 

 

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο, έγινε γνωστό πως η Δεπόλας συμφώνησε στην εξαγορά του χαρτοφυλακίου της Πήγασος. Η Πήγασος κατείχε τότε την 24η θέση ανάμεσα σε 38 ενεργές χρηματιστηριακές εταιρείες. Με το μερίδιό της να μετριόταν μόλις στο 0,15% από πράξεις σε μετοχές», σύμφωνα με το powergame.gr.

Το γνωστό νησιωτικό σύμπλεγμα στην Εύβοια, αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρίας «Κτήμα Πεταλιοί ΑΕ», για την τύχη της οποίας έχουν πολυετή δικαστική διαμάχη οι εφοπλιστές Μαρής Εμπειρίκος και Σπύρος Καρνέσης.

Δικαστική απόφαση 2022 αναγνωρίζει στον Μαρή Εμπειρίκο ότι κατέχει το 50% της «Κτήμα Πεταλιοί ΑΕ», ενώ μελέτη της Deloitte αποτιμά το σύμπλεγμα στα 77.230.000 ευρώ.

Η οικογένεια Καρνέση απέκτησε από την οικογένεια Παπαλιού το 50% της εταιρίας «Κτήμα Πεταλιοί» το 1986. Ο Εμπειρίκος υποστηρίζει στην αγωγή του πως μέχρι το 2007 οι σχέσεις των δύο μετόχων ήταν εξαιρετικές. Η οικογένεια Εμπειρίκου είχε χτίσει από το 1916 τη βίλα της στο Χερσονήσι των Πεταλιών, ενώ ο Καρνέσης διαθέτει κατοικία στο Τραγονήσι.