ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Εύα Καϊλή «αδειάζει» τον σύζυγό της για το Qatar Gate –...

Η Εύα Καϊλή «αδειάζει» τον σύζυγό της για το Qatar Gate – Τι είπε στη δική του κατάθεση του ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Μετά και την καθαίρεσή της από την αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, η κ. Καϊλή βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πρώτα λόγια που είπε στους Βέλγους αστυνομικούς που την ανέκριναν για την υπόθεση του Qatargate, δήλωσε πως «έπεσε από τα σύννεφα» και μάλιστα κράτησε αποστάσεις από τον σύζυγό της, αναφέροντας πως του είχε επιστήσει την προσοχή για τις σχέσεις του με τους Καταριανούς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Star, όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, ισχυρίστηκε πως «έπεσε από τα σύννεφα» μόλις πληροφορήθηκε για την υπόθεση. Είπε ότι γνώριζε ότι ο σύζυγός της είχε επαφές με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο του κυκλώματος», τον πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, και του είχε επιστήσει την προσοχή.

Η ίδια αρνείται πως γνώριζε τι έκανε ο ίδιος, ούτε έψαχνε τους υπολογιστές του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εύα Καϊλή, φέρεται να έκανε αίτημα για να βγει από τη φυλακή και να φορά «βραχιολάκι», κάτι που απορρίφθηκε.

Παράλληλα, σε ρεπορτάζ του Alpha αναφέρεται επίσης πως η Καϊλή δήλωσε έκπληκτη στις αρχές για τις κατηγορίες που της έχουν προσάψει, όπως και ότι γνώριζε για τις διασυνδέσεις του συζύγου της με το Κατάρ. Η κ. Καϊλή έχει προσλάβει για συνήγορο υπεράσπισης τον Αντρέι Ριζόπουλος, Βέλγο ποινικολόγο με ελληνικές ρίζες, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων ποινικολόγων στις Βρυξέλλες. Έχει μάλιστα το παρατσούκλι «μετρ Ριζό», λόγω των πολλών επιτυχιών του στα βελγικά δικαστήρια.

Δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera αναφέρει ότι η πολύωρη κατάθεση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ενδέχεται να οδηγήσει τις βελγικές αρχές στο να επεκτείνουν περισσότερο τις έρευνές τους για το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι μίλησε για πολλές ώρες την Παρασκευή αμέσως μετά τη σύλληψή του και η κατάθεσή του φέρεται να επιβεβαίωσε στις βελγικές αρχές τα στοιχεία που συγκέντρωναν εδώ και μήνες για τουλάχιστον πέντε σημαντικά σημεία του σκανδάλου.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο Τζιόρτζι μίλησε για πολλή ώρα και το Σάββατο, αναγκάζοντας τον επικεφαλής της έρευνας να ακυρώσει τις καταθέσεις άλλων από τους συλληφθέντες. Εκτιμάται, ακόμη, ότι η απόφαση για την βελγική αστυνομία κατά του Τζιόρτζι ήρθε έπειτα από υποκλοπές στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ δεν αποκλείεται να ήταν εκείνος που προειδοποίησε τον πατέρα της Εύας Καϊλή, προκειμένου εκείνος να προσπαθήσει να διαφύγει με τη βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

Η σύλληψη του πατέρα της Ελληνίδας ευρωβουλευτού ήταν και εκείνη που επέτρεψε στις αρχές να παρακάμψουν τις διαδικασίες ασύλου και να πραγματοποιήσουν έφοδο στο σπίτι της Καϊλή και του Τζιόρτζι. Πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στο σπίτι του Ιταλού συντρόφου της στο Μιλάνο.

Το μοιραίο λάθος πριν από τη σύλληψη

Το μοιραίο λάθος της Εύας Καϊλή, που οδήγησε στη σύλληψή της, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πρώην ευρωβουλευτής πληροφορήθηκε πολύ γρήγορα από κάποια δική της πηγή για τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Τότε, πανικοβλήθηκε και ειδοποίησε τον πατέρα της, προκειμένου εκείνος να πάρει την «περιβόητη» βαλίτσα με τα χρήματα και να φύγει από το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» των Βρυξελλών.

Ωστόσο, οι βελγικές αρχές συνέλαβαν τον πατέρα της με τη βαλίτσα με τα χρήματα, κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν έρευνα στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με βάση τα ευρήματα, οι βελγικές αρχές κατάφεραν να παρακάμψουν τη βουλευτική της ασυλία και να τη συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Πού βρίσκεται το παιδί της;

Πίσω από την σύλληψη της Εύας Καϊλή για συμμετοχή της στο πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς, υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά. Και αυτή έχει να κάνει με την κόρη της Ελληνίδας ευρωβουλευτή που έμεινε χωρίς τους γονείς της τώρα που συνελήφθη τόσο η μαμά της όσο και ο μπαμπάς της, ο Ιταλός σύντροφος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή του MEGA LIVE NEWS, το 10 μηνών κοριτσάκι βρίσκεται προσωρινά στην κατοικία φιλικού προσώπου στο Βέλγιο, καθώς από τη στιγμή που και ο παππούς του και πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος Καϊλής έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και τώρα «τρέχει» για την κόρη του δεν μπορεί να τη φροντίσει…

Κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς

«Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς και τα οικονομικά δεδομένα ούτε του πατέρα, ούτε της αδερφής. Σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι μόνοι λογαριασμοί που υπάρχουν είναι ένας που μπαίνει ο μισθός 1.200 ευρώ τον μήνα της αδερφής και ένας λογαριασμός του πατέρα που είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα κάνουμε αίτηση αύριο το πρωί να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί που μπαίνουν οι μισθοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο του πατέρα της Εύας Καϊλή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα. Κάθεται εκουσίως όπως θα έκανε ο κάθε πατέρας όταν έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα το παιδί του».

Σχετικά με τα λεφτά που σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος σημείωσε πως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει.

«Η προδικασία είναι απόρρητη και δε διαρρέει τίποτα. Τηρείται το απόρρητο. Δεν το γνωρίζω αν βρέθηκαν ή όχι».