ΑρχικήΕπικαιρότηταΙακωβίδης: «Χρησιμοποιούν τα λόγια μου για να χτυπήσουν τον Πύρρο, για αντιπολίτευση»

Ιακωβίδης: «Χρησιμοποιούν τα λόγια μου για να χτυπήσουν τον Πύρρο, για αντιπολίτευση»

Ο πρωταθλητής της Άρσης Βαρών, Θοδωρής Ιακωβίδης θέλει να βάλει τέλος σε όσα ακούστηκαν ότι έχει παράπονο από την Ομοσπονδία Αρσης Βαρών και τον Πύρρο Δήμα.

«Μιλάμε κάθε μέρα με τον Πύρρο Δήμα. Αυτό που λέει συνέχεια είναι ότι είμαι ήρωας και με ευχαριστεί. Ο ίδιος μου λέει ότι στη θέση μου δεν θα έφτανε εδώ που έφτασα, θα είχε φύγει πολύ νωρίτερα. Μου ζητά συγγνώμη επειδή αυτά που μπορεί να κάνει είναι λίγα, αλλά αυτά του επιτρέπουν οι συνθήκες. Και θέλω να τονίσω ότι τα λόγια μου χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τον Πύρρο και γενικότερα τα χρησιμοποιούν για να κάνουν αντιπολίτευση. Εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο, τα λόγια μου ήταν για όλους τους αθλητές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, η αφορμή της τοποθέτησής του υπήρξε μια συνέντευξη  του Θοδωρή Ιακωβίδη στην «Καθημερινή» το 2018 που επανήλθε στη δημοσιότητα, στην οποία είχε δηλώσει τα εξής:

«Μας πέταξαν έξω από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, πραξικοπηματικά. Ευτυχώς, έχω τον σύλλογό μου, τον Παναθηναϊκό για να κάνω προπονήσεις. Όσα παιδιά είναι από επαρχία, θα αναγκαστούν να φύγουν γιατί δεν έχουν ούτε πού να μείνουν. Ξεκίνησα το άθλημα έχοντας τον κ. Δήμα ως ίνδαλμα. Πλήρης απομυθοποίηση. Άλλο στο “γυαλί” και άλλο στην πραγματικότητα. Μας “κρέμασε” και έβαλε για εθνικό προπονητή έναν άνθρωπο που είχε κατηγορήσει την ομάδα του για χρήση ουσιών, άσχετο εάν στη συνέχεια τα “μάζεψε”. Τι να σας πω; Ότι τρώγαμε στο συσσίτιο ενορίας στην Καλλιθέα; Ας είναι καλά ο πατήρ Σισώης, τίποτα άλλο», είχε δηλώσει ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Σχόλια και έντονες αντιπαραθέσεις έχει προκαλέσει αυτή η τοποθέτησή του από το παρελθόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε εδώ χαρακτηριστικά την ανάρτηση του δημοσιογράφου Κώστα Γιαννακίδη και τα σχόλια άλλων χρηστών: 

 

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η ανάρτηση του τρεις φορές χρυσού ολυμπιονίκη και πλέον στελέχους της Ομοσπονδίας άρσης βαρών, Πύρρου Δήμα, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Ιακωβίδη. Ο θρύλος της ελληνικής άρσης βαρών που κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέας στην ομοσπονδία, της οποίας είναι πρώην πρόεδρος, ανέλαβε το μέρος των ευθυνών που του αναλογούν με δημόσια τοποθέτηση στα social media.

Αναλυτικά έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας. Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008 και από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη».