ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαϊλή: Την Πέμπτη η ώρα της κρίσης- Τα τρία ερωτήματα που πρέπει...

Καϊλή: Την Πέμπτη η ώρα της κρίσης- Τα τρία ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει στην απολογία της

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως λίγο πριν από την απολογία της Εύας Καϊλή την Πέμπτη, όσον αφορά την υπόθεση διαφθοράς που φέρεται να εμπλέκεται η ευρωβουλευτής.

Σε τρία 24ωρα η Εύα Καϊλή, θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στο Βέλγιο, για να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή της στο Qatar Gate. Οι δικαστικές αρχές του Βελγίου, θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως έγινε γνωστό οι αρχές αποκάλυψαν ότι η βαλίτσα με την οποία συνελήφθη ο πατέρας, εκτός από χρήματα, περιείχε ένα μπιμπερό, γάλα και ένα παιδικό iPad που φέρεται να χρησιμοποιούσε η μιάμιση έτους κόρη της 44χρονης ευρωβουλευτού. Ένα στοιχείο που οι αρχές θεωρούν – αν όχι ενοχοποιητικό – σίγουρα επιβαρυντικό.

Τα δεδομένα που φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους οι βελγικές αρχές σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega αναμένεται να δυσκολέψουν την μάχη της Εύας Καϊλή να βγει από τη φυλακή.

 

Τα αγκάθια στην απολογία της

Στις 22 Δεκεμβρίου η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους λέγοντας ότι, ο Παντσέρι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη βουλευτική της ασυλία.

O σύντροφός της Φρανσέσκο Τζόρτζι, επί δέκα ώρες κατέθετε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου δείχνοντας ως εγκέφαλο τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και επιμένοντας ότι, η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του κυκλώματος και για τα χρήματα που βρέθηκαν.

Όμως η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, θα πρέπει να απαντήσει:

-Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις αρχές.

-Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία.

-Πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν στη δύο ετών κόρη της.

«Υπάρχουν γεγονότα που επιβαρύνουν τη θέση της κατηγορουμένης αντικειμενικά. Όπως το γεγονός ότι συμμετείχε σε ψηφοφορία επιτροπής που δεν ήταν μέλος, το γεγονός ότι βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι της, χρήματα που μετά προσπάθησε να διαφύγει ο πατέρας της. Υπάρχουν δηλαδή γεγονότα εκτός του πλαισίου της ομολογίας του συντρόφου της», τόνισε ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν.