ΑρχικήΕπικαιρότηταΚακλαμανάκης: «Αυτοί που με απειλούσαν, βρίσκονται σε πρωταγωνιστικές θέσεις»

Κακλαμανάκης: «Αυτοί που με απειλούσαν, βρίσκονται σε πρωταγωνιστικές θέσεις»

Με αφορμή τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από ισχυρό παράγοντα της ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κλήθηκε να σχολιάσει ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης, στην εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά, στο Action24.
«Το περιστατικό της Σοφίας Μπεκατώρου είναι ένας από τους πολλούς λόγους που πρέπει να σπάσει η ομερτά της Ομοσπονδίας» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως το Νοέμβριου του 2019, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, κατηγόρησε ανοιχτά την ομοσπονδία για καταστρατήγηση νόμιμων δικαιωμάτων των αθλητών, κατάχρηση εξουσίας και διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τους παράγοντες. «Η διαχρονική ασυλία και η ομερτά στην Ομοσπονδία οδήγησαν σε ακραία τραγικά περιστατικά όπως αυτό, που έγινε εις βάρος της συναθλήτριας μου. Δυστυχώς τότε δεν γνώριζα το περιστατικό της Σοφίας», σημείωσε.
«Οι άνθρωποι, που τότε με απειλούσαν, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πρωταγωνιστικές θέσεις  στην Ομοσπονδία», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως εξαιτίας των σοβαρών απειλών αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια του τότε Δημάρχου Αθηνών, Δημήτρη Αβραμόπουλου. «Για ένα διάστημα ο τότε Δήμαρχος μου είχε παραχωρήσει ένα μέρος της προσωπικής του φρουράς», αποκάλυψε.
Δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας να με ακούσει, ούτε οι εισαγγελείς ούτε καν ο πρώην Υφυπουργός αθλητισμού επί κυβερνήσεως Σύριζα – ΑΝΕΛ, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος χαρακτηριστικά μου είπε: «Δεν θέλω να ξέρω. Αν θέλεις να γίνονται δεκτά τα αιτήματά σου και να προωθηθεί η νομοθετική τους ρύθμιση -για το δικαίωμα σου στην προπονητική άλλων Ολυμπιονικών-, δεν θα μου αναφέρεις ξανά ζήτημα για την Ομοσπονδία ούτε θα το θίξεις δημόσια. Δεν θέλω να γνωρίζω τίποτα για την Ομοσπονδία», τόνισε ο Ολυμπιονίκης.
Τέλος, ο κ. Κακλαμανάκης αποκαλύπτει ότι πολύ σύντομα θα δημοσιοποιήσει ένα βίντεο με σημαντικό μέρος των καταγγελιών διαφθοράς, που έχει ήδη κατατεθεί στον Εισαγγελέα.