ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών ο...

Καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών ο υπεύθυνος της Vodafone

Ένοχος για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Γιώργου Φλωρά το έτος 2017, κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο τότε υπεύθυνος απορρήτου της Vodafone.

Η κρίση του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με πρόεδρο την κ. Αθανασοπούλου Λαμπρινή, ήταν «διχασμένη». Για το ίδιο διαπραχθέν αδίκημα, για την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών της οικίας του Γιώργου Φλωρά το έτος 2017 από τις εταιρείες VODAFONE και ΟΤΕ (όπως έχει καταγραφεί στις αποφάσεις 233/2021 και 234/2021 της ΑΔΑΕ), έκρινε ένοχο τον, τότε, νόμιμο εκπρόσωπο για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών της VODAFONE και αθώο τον νόμιμο εκπρόσωπο για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών της ΟΤΕ.

Στον νόμιμο εκπρόσωπο για την διασφάλιση του απορρήτου της VODAFONE επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή ενώ του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του άρθρου 84 ΠΚ, παρ. 2α. Ο καταδικασθείς δήλωσε στο δικαστήριο ότι θα ασκήσει έφεση. Στην έναρξη της διαδικασίας (κατά τη δικάσιμο της 5ης Ιανουαρίου) οι κατηγορούμενοι αιτήθηκαν την αποβολή της Πολιτικής Αγωγής, αίτημα που απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.